Business Opportunity

Tips Memilih Bisnes Yang Terbaik Agar Tidak Rugi Di Kemudian Hari

Macam Mana Nak Pilih Bisnes Kalau Kita Baru Nak Mula

Majoriti orang sekarang sudah mula berjinak-jinak dengan bisnes, tak kiralah bisnes pakaian, barang bayi, dan sebagainya. Maklumlah, sekarang ini ekonomi negara kita tidak berapa nak stabil. Jadi, untuk teruskan hidup terpaksalah kita lakukan sesuatu untuk dapatkan duit. Orang yang tidak dapat kerja memanglah cari bisnes untuk dapat wang, tapi, orang yang bekerja pun ramai yang buat bisnes untuk cari pendapatan tambahan.

Syu ada pekerjaan tetap, tapi Syu juga ada bisnes untuk tambah pendapatan. Mula-mula tu buat sekadar suka-suka je. Ada duit extra banyak, alhamdulillah. Kalau sikit pun Syu bersyukur. Tapi, lama-lama buat bisnes ini, rasa seronok yang amat.

Syu bukan jenis yang suka berbisnes pada mulanya (itu yang Syu fikir la). Rasa segan la, malu tak bertempat, rasa tak pandai nak jual menjual nie sebab tak tahu nak cakap apa untuk yakinkan orang supaya beli barang kita. Tapi, segalanya berubah apabila Syu jumpa bisnes Shaklee.

Apa yang Best Sangat Dengan Bisnes Shaklee Ini?

  1. Modal Yang Rendah

Ada bisnes perlukan ribuan ringgit sebagai permulaan, sampai sanggup buat loan semata-mata nak mulakan bisnes itu. Macam mana nak bayar loan tu nanti? Tak ke menyusahkan diri kita je? Untung belum nampak tapi hutang dah bertimbun.

Tapi kan, dengan Bisnes Shaklee, modal permulaan hanyalah RM 79.50 dan boleh terus mula berkongsi mengenai produk Shaklee. Tak membebankan betul tak?

2. Tak Perlu Simpan Stok

Sesetengah bisnes perlukan agennya untuk membeli stok setiap bulan dan ada juga yang suruh beli stok banyak-banyak semata-mata nak capai level tertentu. Ia akan membebankan agen itu sebab terpaksa habiskan stok yang dibeli itu. Kalau tak nanti jadi pekasam bawah katil je la. Kan rugi kalau barang tak terjual, betul tak?

Tidak dengan Shaklee. Upline kami tidak mengajar kami untuk membeli stok banyak-banyak hanya untuk mengejar rank. Malah kami tak perlu simpan stok pun sebenarnya. Bila ada customer order, kita klik klik je di website www.shaklee2u.com.my dan Shaklee akan poskan ke alamat yang kita tulis tu. Dengan Shaklee, kita hanya simpan stok yang customer selalu beli dengan kita je. Senang la kalau perlu COD. Mudah kan?

3. Support Group Yang Banyak Membantu

Bila buat bisnes, kita perluka support group untuk bantu kita berkembang dari segi ilmu dan juga skill jualan. Dan dalam keluarga Shaklee Syu, memang Syu dapat support yang amat best. Dari tak tahu apa-apa pasal bisnes, sekarang dah boleh jana pendapatan dah dengan shaklee.

Syu yang dulunya buta blog, sekarang mampu untuk menulis entry blog yang menarik ramai pembeli. Dulunya, nak cakap dengan orang pun malu, sekarang dah tak sangat la. Kalau mula dulu memang zero ilmu pasal produk Shaklee, tapi bila banyak kelas kita attend, lama-kelamaan ilmu pasal produk makin bertambah. Bolehlah berkongsi dengan customer.

Jana Pendapatan Bersama Syu

 

Best kan bila kita boleh enjoy dengan bisnes yang kita pilih. Tak perlu rasa tertekan nak kena habiskan stok yang melambak bawah katil tu. Kita buat dengan gembira, in sya Allah hasilnya pun akan menggembirakan kita juga.

Syu mencari:

🙂 graduan-graduan yang belum dapat kerja

🙂 suri rumah yang nak bantu suami tambah pendapatan keluarga

🙂 adik manis dan hensem yang nak kumpul duit nak kahwin…hehe..

🙂 sesiapa sahaja yang mencari duit tambahan

Jom sertai team Syu buat bisnes Shaklee. Kita buat sama-sama sampai jadi. Syu akan guide anda semua sepertimana upline-upline Syu guide Syu sampai berjaya. Yang penting, hati kena kental dan usaha bersungguh-sungguh. Selebihnya, kita serahkan pada Tuhan.

Whatssap Syu untuk mula jana pendapatan anda hari ini.

 

love,

Syu Amir

0192198621

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge