Anak-anak · Produk

Tips Atasi Chicken Pox Supaya Tak Berparut

Tips Semasa Chicken Pox Agar Tidak Meninggalkan Parut

Sejak lepas habis cuti raya hari itu, berganti-ganti anak-anak Syu kena chicken pox. Mula-mula Basyiirah. 2 minggu tak pergi sekolah. Selamatlah baru tadika 4 tahun. Halal la dik tak pergi sekolah kan. Lepas Basyiirah dah baik, ingatkan bolehlah ummi berehat dari chicken pox nie.

Tapi, terus berjangkit dengan lagi tiga orang yang lain. Fuuhhh…sekali jalan semua anak-anak ummi kena chicken pox. Moga lepas nie takde dah la ye episod chicken pox.

Semua petua tradisional dan moden Syu buat supaya dapatlah kurangkan gatal-gatal semasa chicken pox nie. Tapi, yang paling banyak membantu Syu adalah produk Shaklee. Memang tak berparut luka-luka chicken pox mereka.

Apa yang Syu buat?

1. Basic H

Basic H adalah bahan pencuci serbaguna keluaran Shaklee. Ia adalah oganik dan tidak bertoksik mahupun beracun. Syu guna basic H dalam kerja-kerja mencuci harian. Memang superb. Sebabkan ianya sangat bagus dalam membersih, masa anak kena chicken pox pun Syu guna basic H juga.

Syu mandikan anak dalam mandian basic H. Syu cuma letak 1-2 titik basic H sahaja dalam satu besen air mandi dan rendam anak dalam besen tu. Sambil tu Syu gosok-gosok lembut seluruh badan anak dengan air basic H itu tadi supaya segala debu-debu dan kotoran chicken pox boleh tanggal.

2. Herbal Blend

Masa chicken pox, krim herbal belnd nie memang membantu mengurangkan gatal-gatal. Syu lumur je banyak-banyak krim ni pada badan anak.

Bila diorang kata gatal je, Syu sapu. Takde la asyik menggaru je. Garu-garu tu yang buat tinggal kesan parut tu nanti.

Sebab 4 orang anak kena chiken pox sekali, Syu guna 3 tube krim herbal blend nie sepanjang tempoh nak baik.

Memang berbaloilah bila tengok badan anak takde parut langsung lepas baik dari chicken pox tu.

3. Sustain Released Vitamin C

Syu bagi juga vitamin C untuk pemulihan luka chicken pox dan juga nak tingkatkan imun sistem anak untuk mereka lawan penyakit nie.

.

Alhamdulillah, dengan penggunaan kerap setiap produk Shaklee ini, tak sampai 2 minggu memang dah baik. Dan yang paling best, takde kesan-kesan parut yang tinggal.

Mummy yang ada anak kecil yang kena chicken pox nie bagus guna set chicken pox ni tau. Kita bantu kurangkan gatal-gatal akibat chicken pox nie. Takde la kita pening asyik dengar anak merengek je sepanjang hari kan. Dan, dengan menggunakan set ini, bolehlah anak tidur lena sepanjang malam tanpa gangguan.

Hubungi Syu di 0192198621 untuk mendapatkannya ye.

 

Disclaimer: Produk Shaklee adalah vitamin, bukannya ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuhkan atau memulihkan penyakit kritikal.

Love,

Syu Amir

Pengedar Sah Shaklee JB dan Sekitarnya

Founder Diamonds Legacy

0192198621

COD: Skudai, UTM, Pekan Nanas, Bukit Indah, Tampoi Dan Sekitar JB

Pick-up point: Aeon Bukit Indah, JB / Paradigm Mall, Tampoi

Pos Ke Seluruh Malaysia dan Luar Negara (T&C apply)

2 thoughts on “Tips Atasi Chicken Pox Supaya Tak Berparut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.