Kanser · kanser · Produk · Testimoni

[Testimoni] Resveratrol Di Dalam Vivix Mengecutkan Sel Kanser

Bagaimana Resveratrol Di Dalam Vivix Mengecutkan Sel Kanser?

Tahu tak, kanser payudara dah menjadi pembunuh nombor 1 wanita di Malaysia ini. 1 daripada 28 wanita di Malaysia mati akibat dari kanser payudara. Takkan kita pun nak jadi orang seterusnya kan? Takkan kita nak tinggalkan keluarga dan anak-anak kita yang masih kecil nie. Jadi, ambillah langkah pencegahan dengan segera untuk mengelakkan diri kita dari dijangkiti kanser payudara.

Syu nak kongsi testimoni wanita yang merupakan breast cancer survivor. Beliau menjalani kimoterapi dan juga pembedahan untuk membuang benjolan payudara sebanyak 2 kali. Dan selepas selesai semua rawatan, beliau mula mengambil suplement, termasuklah Vivix yang mengandungi kandungan Resveratrol yang tinggi.

Jom baca perkongsian Miss Barbara ini yang tinggal di US.

Pada Oktober 2006, saya telah disahkan menghidap Kanser Payudara. Menjalani pembedahan membuang benjolan payudara sebanyak 2 kali dan telah menjalani kemoterapi, terapi biologi (herceptin), radiasi dan histerektomi.

Setelah selesai menjalani kemoterapi, saya mula mengambil Nutriferon Shaklee, Vitalea, Ostematrix dan Sustained Release Vita-C dan VIVIX bermula 6 bulan sebelum pemeriksaan susulan terakhir saya.

Ketua Pakar Pembedahan Onkologi di Breast Department, Moffitt Cancer Center, Tampa Florida mengatakan hasil ujian darah saya sangat baik! Saya bertanya jika saya ada kemungkinan untuk pulih sepenuhnya dari kanser payudara ini. Doktor kata ‘tidak’ namun terdapat satu bahan yang didapati untuk mengubati kanser payudara.

Mereka berpendapat bahan ini akan mencegah berulangnya kanser payudara dan juga kanser prostat. Moffitt baru sahaja tersenarai sebagai penerima geran satu juta dolar bagi percubaan klinikal bahan ini.

Bila saya bertanya “Apakah bahan itu?”, doktor menjawab ia adalah RESVERATROL.

Saya terus menjawab saya telah mengambil Shaklee Vivix (Resveratrol) selama 6 bulan. Doktor kelihatan sangat terkejut dan berkata “Awak adalah orang pertama yang saya lihat mempunyai kesan yang sangat bagus dengan resveratrol. Saya akan meminta awak untuk terlibat dalam ujikaji”.

Sekiranya geran diluluskan saya sangat teruja dapat membantu Susan B. Komen Foundation dalam kajian ini. Pengambilan VIVIX, Nutriferon dan suplemen lain telah menghilangkan ketakutan saya terhadap kanser dan mencegah berulangnya dari berlaku kanser.

-Barbara W, Seminole, FL 9/17/2009-

.

sumber: www.diaryofmuhammad.com

Beliau konsisten mengambil resveratrol (VIVIX) bersama suplement Shaklee yang lain sehinggakan doktornya pun terkejut ada pesakit kanser yang mendapat kesan yang amat positif dengan penggunaan resveratrol.

Nampak tak yang resveratrol ini memang berkesan dalam mematikan sel kanser?

Sebab tu la Syu selalu sarankan supaya pesakit kanser mengambil Vivix sebab Vivix mempunyai resveratrol yang memang terkenal dalam mematikan sel kanser.

Bagaimana Resveratrol Berfungsi dalam Mematikan Sel Kanser?

  • Resveratrol menghalang signal dari sel nuklear yang memang bertanggungjawab untuk menghantar signal kepada sel kanser yang lain untuk terus membiak. Tapi, bila signal dah takde, sel-sel kanser tidak akan membiak.
  • Resveratrol melindungi sel-sel yang sihat dari berpecah dan lebih mudah dijangkiti kanser.
  • Resveratrol mencetus proses apoptosis untuk berlaku secara normal. Apoptosis adalah proses di mana sel-sel kanser mematikan diri sendiri tanpa menjejaskan sel-sel yang lain.
  • Resveratrol akan mematikan sel kanser dan pada masa yang sama melindungi sel-sel sihat yang lain untuk melawan sel kanser.

.

Dengan sebab Resveratrol ini amat berkuasa, Syu syorkan pesakit kanser untuk ikhtiar dengan Vivix. Vivix ini bukanlah ubat, tapi ianya adalah suplement yang amat bagus untuk membantu membunuh sel kanser dari dalam badan kita.

Janganlah tunggu kita terpaksa menjalani kimoterapi yang amat menyeksakan itu. Janganlah tunggu badan kita jadi kurus kering lemah sampai muntah-muntah setiap hari hanya kerana kanser payudara.

Sayangilah diri kita, kita berhak mendapat kesihatan yang lebih baik tanpa kanser.

Ikhtiarlah dengan Vivix, Vivix mampu memberi harapan baru kepada anda!

Hubungi Syu di 0192198621 untuk dapatkan Vivix dengan segera!

.

Disclaimer: Produk Shaklee adalah vitamin, bukannya ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuhkan atau memulihkan penyakit kritikal.

Love,

Syu Amir

Pengedar Sah Shaklee JB dan Singapore

Founder Diamonds Legacy

0192198621

COD: Skudai, UTM, Pekan Nanas, Bukit Indah, Tampoi Dan Sekitar JB

Pick-up point: Aeon Bukit Indah, JB / Paradigm Mall, Tampoi

Pos Ke Seluruh Malaysia dan Luar Negara (T&C apply)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.