Detoks · Produk

set detoks untuk kuruskan badan

Detoks Boleh Buat Kita Kurus Tau!

Alhamdulillah, bermula esok Syu akan mulakan detoks ‘The Shaklee Way’ selama 7 hari. Ada seorang cikgu detoks buka program sebulan – detoks 7 hari dan disambung dengan suku-suku-separuh selama 21 hari. Tak sabar rasanya nak mulakan detoks nie esok.

Kenapa Kita Perlu Detoks Badan kita?

Badan kita penuh toksin, dan toksin ini perlu disingkirkan. Sebab tu la kita buat detoks. Detoks nie bukan semata-mata nak kurus sahaja, tapi Syu lebih pentingkan kesihatan badan Syu yang semakin lemah. Dengan detoks, in sya Allah badan lebih bertenaga, lebih berstamina, dan lebih fit untuk beraktiviti. Takde la cepat pancit bila buat kerja kan?

Dan sekaligus, biasanya memang akan dapat turun berat apabila kita berdetoks. So, kurus is a great bonus!

1. Nak cantik

Bila muka kita penuh jerawat, badan kita berbau, itu salah satu tanda badan kita banyak toksin. So, kita kena buang toksin tu. Bila kurang toksin, maka kuranglah jerawat, kuranglah bau badan yang busuk tu.

2. Selalu mengantuk

Toksin boleh buat kita mengantuk je. Asyik nak tidur je, padahal baru je bangun. Tu tanda wajib buat detoks tau.

3. Lemah Lesu

Pernah rasa tak badan lemah je, lesu je. Nak gerak pun, tak bertenaga. Toksin memang boleh buat kita jadi macam tu. Untuk kembalikan tenaga, memang kena singkirkan toksin dalam badan kita.

4. Malas

Penyakit M nie memang selalu dikaitkan dengan toksin tau. Bukan saja-saja malas, tapi entah kenapa kita memang tak nak buat apa-apa. Rasa nak berehat je.

Ada masa kan kita rasa macam tu? Tu sebab toksin dah mula memenuhi badan kita.

5. Marah

Orang yang banyak toksin memang selalu baran dan cepat nak melenting. Dengan anak dan pasangan pun nak marah. Cuba buat detoks, in sya Allah, perasaan tenang sikit nanti.

6. Selalu sakit

Toksin akan buat imun sistem kita rendah dengan merosakkan sistem imunisasi badan. Bila antibodi lemah, kita mudah sakit.

.

Ada masalah seperti di atas? Kalau ada, cepat-cepatlah buat detoks cara Shaklee. Tapi, jangan main detoks je tau. Detoks lah dengan ilmu. Detoks lah dengan cikgu dan group yang boleh membantu proses detoks kita berjalan dengan lancar.

Nanti lepas Syu dah mula detoks, in sya Allah Syu akan ajar orang lain berdetoks cara Shaklee juga. Doakan Syu berjaya ye.

Untuk berdetoks cara Shaklee, Syu amalkan mealplan yang Shaklee dah sediakan. Ia memang lengkap untuk menyingkirkan toksin dari badan kita.

Boleh rujuk DI SINI mealplan yang Shaklee dah sediakan ye.

Selain dari mengikut mealplan yang Shaklee buat untuk Syu, Syu juga amalkan Full Set Suplement Detoks Shaklee untuk memastikan toksin dapat disingkirkan dengan optimum.

Dalam set detoks Shaklee, Ada 5 suplement yang amat penting untuk proses detoks berjalan lancar.

Suplement Set Detoks Shaklee

1. Vivix

Vivix amat penting untuk menyahtoksin seluruh badan kita secara berkesan. Vivix membantu menyingkirkan juga lemak dan sisa kotoran yang tak diperlukan oleh badan.

2. DTX

DTX berfungsi untuk menyingkirkan toksin dalam hati kita.

3. Alfalfa Complex

Alfalfa memang terkenal sebagai agen detoks badan secara lembut, tapi amat berkesan. Ia bantu nyahtoksin badan kita.

4. Peppermint-Ginger

Membuang angin yang boleh menyebabkan badan kita ‘kembung angin’.

5. Herblax

Herblax membantu mencuci usus kita dengan baik. Bila usus kotor, ia menyebabkan macam-macam masalah seperti sembelit dan selalu jatuh sakit.

Usus yang bersih amat penting untuk memastikan zat dan vitamin dapat diserap dengan baik oleh badan kita.

.

Dengan pengambilan full set detoks ini, memang boleh kurus. At least turun 3-4 kg tu memang best la sebab detoks Shaklee 7 hari je. Cuba bayangkan seminggu turun 3-4 kg? Memang sangat best la kan.

So, siapa yang nak kurus secara sihat, mulakanlah dengan detoks. Kita reset balik badan kita untuk badan kita terima makanan dan minuman yang berkhasiat dalam hidup kita.

Yang paling best, bila kita detoks betul-betul, kita mesti tak boleh dah nak makan makanan-makanan ‘sampah’ nie. Nak telan benda manis pun, boleh termuntah semula. Punyalah badan kita nakkan makanan sihat sahaja yang masuk dalam badan.

So, kalau nak detoks, jomlah mulakan detoks dengan Syu hari ini. Dapatkan segera suplement detoks anda semua segera.

Hubungi Syu di 0192198621 untuk dapatkan set detoks anda hari ini.

.

Disclaimer: Produk Shaklee adalah vitamin, bukannya ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuhkan atau memulihkan penyakit kritikal.

Love,

Syu Amir

Pengedar Sah Shaklee JB dan Singapore

Founder Diamonds Legacy

0192198621

COD: Skudai, UTM, Pekan Nanas, Bukit Indah, Tampoi Dan Sekitar JB

Pick-up point: Aeon Bukit Indah, JB / Paradigm Mall, Tampoi

Pos Ke Seluruh Malaysia dan Luar Negara (T&C apply)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.