Berpantang · Premium Product · Produk · Vivix

Sarapan Berkhasiat Untuk Ibu Berpantang

Semasa berpantang, mummy-mummy perlukan makanan yang berkhasiat untuk membaik-pulihkan badan yang dah penat melahirkan baby. Ikut orang-orang tua, banyak urat putus masa melahirkan anak nie, tak kiralah bersalin normal mahupun czer. Jadi, semasa berpantang nie la nak kembalikan tenaga dalam badan mummy semula.

Pada Syu, ada macam-macam perkara yang kita boleh buat untuk pulihkan tenaga dalaman badan kita, tapi yang paling penting adalah mendapatkan makanan yang berkhasiat setiap hari. Cuma kali nie, Syu nak fokuskan pada sarapan yang berkhasiat je. Perkara yang lain Syu cerita dalam entry yang lain ye.

Sarapan yang Berkhasiat Semasa Berpantang

Selama dah berpantang sebanyak 5 kali nie, ramai juga yang jaga Syu, termasuklah mak Syu sendiri, mak long, dan confinement lady (CL). Semua yang jaga Syu ada pantang-larang mereka yang tersendiri especially bab makanan nie. Tapi, semuanya mempunyai persamaan, iaitu makanan yang dimakan oleh mummy berpantang mestilah berkhasiat dan cukup keperluan nutrient nya.

So, Syu makan apa je masa sarapan?

1. Karbohidtrat

Setiap pagi Syu mesti makan makanan berat, seperti roti dan oat. Ada masa memang lapar sangat Syu makan nasi terus. Sebab tu, biasanya pagi-pagi nasi memang dah tersedia just in case Syu nak makan nasi terus.

Mummy berpantang tak kisah pun makan berat selalu, sebab kita kan menyusukan anak. Nak hasilkan susu tu perlukan makanan dari kita juga. Kalau tak nanti susu cair dan kurang mengenyangkan baby. So, jangan risau untuk makan banyak ye.

2. Buah-buahan

Buah-buahan juga sangatlah penting untuk mengembalikan tenaga mummy yang tengah berpantang ini. Syu biasanya makan banyak buah yang kaya dengan Vitamin C seperti oren. Oren je yang mudah didapati dan tahan lama..hehe…

3. Protein

Protein amatlah penting untuk tenaga mummy. Dan yang lagi penting, ianya amat diperlukan untuk memulihkan luka jahitan bersalin kita. Sebab tu la setiap pagi Syu akan pastikan yang Syu mengambil protein yang cukup semasa sarapan.

Dan kalau mummy semua nak tahu, Protein yang Syu ambil setiap hari semestinya ESP Shaklee. ESP Shaklee dah jadi peneman Syu sejak berpantang anak kedua lagi.

Kenapa Syu suka sangat ESP?

  • ESP adalah diperbuat dari soya non-GMO, sumber protein yang rendah lemak dan juga rendah laktosa.
  • Mempunyai indeks glisemik yang rendah, membuatkan Syu kenyang lebih lama. So, nak kuruskan badan pun senang.
  • Membuatkan susu badan meriah dan pekat, ianya mengenyangkan baby.
  • Protein adalah nutrien asas kepada penghasilan sel badan dan kulit. ESP membantu mencantikkan kulit Syu yang kusam dan nampak letih selepas bersalin.
  • ESP juga bantu untuk menghilangkan stretchmarks selepas bersalin.

.

ESP ini terdapat dalam set berpantang premium Shaklee yang menjadi pilihan ramai mummy-mummy di luar sana termasuklah Syu sendiri. Ini kerana suplement Shaklee amat membantu dalam mengembalikan tenaga badan, mengurangkan sengal-sengal badan, mengurangkan stress/meroyan, mencantikkan kulit dan macam-macam lagi.

Jadi, mummy yang belum lagi berpantang dengan set berpantang premium shaklee nie, eloklah ambil dari sekarang. Kalau tengah mengandung, bolehlah juga tempah awal-awal untuk persediaan awal berpantang. Jangan nanti macam-macam masalah terjadi waktu berpantang baru nak cari. Kesian mummy nanti kena bertahan dengan kesakitan yang agak mengerikan nanti.

Jadi, untuk mummy yang nak mendapatkan ESP dan juga set berpantang premium Shaklee ini, hubungi je Syu di talian 0192198621. Boleh juga whatssap Syu di nombor 0192198621 ye.

Yang ikhlas membantu,

Syu Amir

0192198621

Pengedar Shaklee JB dan Singapore

2 thoughts on “Sarapan Berkhasiat Untuk Ibu Berpantang

    1. haah nida…syu bayar CL datang urut n masak utk 2 minggu…best ada orang layan macam princess masa tu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.