Kanser · Premium Product · Produk · Testimoni kanser · Vivix

Punca-Punca Terjadinya Kanser Payudara

Kanser Payudara Kian Meningkat

Kanser payudara makin meningkat pulak sejak kebelakangan ini. Makin banyak berita mengenai kanser payudara yang dihidapi oleh wanita yang majoriti nya berusia 30-50 tahun. Agak-agak kenapalah kes breast cancer nie makin menjadi-jadi eh?

Kanser adalah penyakit yang cepat merebak. Kita tak sedar pun yang kita menghidapi kanser sehinggalah sesuatu terjadi pada kita, dan bila pergi dapatkan rawatan, kanser dah berada di tahap bahaya dah. Dah sampai ke tahap kena bedah untuk buangkan barah tersebut, ataupun dah kena buat kimoterapi. Takut kan bila kita tak tahu yang kita ada penyakit ini?

Tapi, apakah punca-punca yang menyebabkan kanser payudara?

Punca Kanser Payudara Di Kalangan Wanita

Wanita dulu dan wanita sekarang dah tak sama. Gaya hidup tak sama, aktiviti-aktiviti harian pun dah jauh banyak bezanya. Mungkin inilah penyebab utama mengapa kes kanser payudara meningkat di kalangan wanita sekarang ini.

1. Stress

Wanita sekarang kebanyakannya bekerja dan kerja mereka amatlah mencabar. Sebab tu la ramai wanita sekarang yang stress. Kerja stress, balik rumah pun nak kena sambung uruskan keluarga pula. Penat sangat bila kerja dan uruskan rumah sekali.

Bila stress, kanser mudah menyerang. Sebab itulah kita kita pandai kawal emosi walaupun kita tengah stress sekalipun.

2. Sistem Imun Rendah

Bila stress, kebanyakan kita tak jaga pemakanan, jadi mudahlah jatuh sakit. Bila selalu sakit, sistem imun kita pun makin lemah. Sistem imun yang lemah mudah dijangkiti sel kanser dan pada masa itu, badan kita pun tak mampu nak lawan sel kanser yang menyerang.

Jadi, segeralah dapatkan makanan tambahan seperti vitamin dan suplement yang sesuai untuk kuatkan sistem imun kita.

3. Terdedah kepada pencemaran

Terlalu banyak pencemaran yang berlaku sekarang ini terutamanya pencemaran udara. Pencemaran membebaskan radikal bebas yang bahaya dan ianya boleh masuk ke dalam badan kita. Radikal bebas ini akan merosakkan sel-sel badan kita, sekaligus boleh melemahkan sistem imunisasi badan kita.

Makin banyak sel yang rosak, makin tinggi risiko untuk kita mendapat kanser.

4. Fast Food

Kita sibuk di tempat kerja sehingga tiada masa nak masak sendiri. Jalan termudah adalah makan fast food. Itu yang paling mudah dan cepat untuk kita dapat makanan.

Fast food ini banyak bahan pengawet yang boleh menyebabkan kanser. Jadi, kurangkanlah makan makanan sebegini dan cubalah cari makanan yang lebih berkhasiat.

5. Alkohol

Ramai juga wanita yang kerap mengambil alkohol. Alkohol bersifat asid, dan badan yang berasid lebih mudah mengundang kanser sebab kanser lebih suka kepada keadaan yang berasid.

6. Rokok

Ramai wanita yang merokok kan sekarang ini? Ini bukan perkara pelik dah bila kita tengok perempuan merokok. Dan ini jugalah yang boleh menjadi penyebab kepada kanser.

.

Sekarang kita sedar kan kenapa kes breast cancer ini semakin meningkat? Jadi, jagalah diri sendiri. Amalkan gaya hidup sihat agar diri kita terlindung dari kanser payudara ini.

Jangan lupa juga untuk mangamalkan suplement secara konsisten, terutamanya Vivix yang memang terkenal sebagai agen untuk merencatkan dan mematikan sel-sel kanser.

Vivix mampu mematikan sel kanser dengan berkesan

Vivix memang berkuasa dalam membaiki sel-sel badan kita hingga ke peringkat DNA lagi. Sebab itulah ia mampu untuk merencatkan sel kanser dengan baik sekali.

Bagaimana? Sebab di dalam Vivix, terdapat satu kandungan yang dinamakan Resveratrol dan Resveratrol inilah yang berkuasa untuk membantu mengatasi penyakit kanser ini.

  • Resveratrol membantu melindungi sel-sel sihat dan pada masa yang sama mematikan sel-sel kanser.
  • Resveratrol menggalakkan roses apoptosis untuk berlaku secara normal. Apoptosis ini ialah proses di mana sel kanser mematikan diri sendiri tanpa menjejaskan sel-sel yang lain.
  • Resveratrol menghalang segala signal untuk membiakkan sel kanser. Bila signal tiada, maka sel-sel kanser itu tidak akan membiak.
  • Resveratrol juga membaiki sel-sel hingga ke peringkat DNA lagi. Ini kerana kanser tercetus apabila DNA kita mengalami pembentukan yang tidak normal. Jadi, bila DNA kita dibaiki dengan elok, tiadala lagilah pembentukan tidak normal itu.
  • Resveratrol menghalang sel-sel sihat dari berpecah dan diduplikasi kan. Sel yang berpecah lebih mudah dijangkiti kanser.

Tapi, kita kena ingat, bila sel kanser ini telah ada dalam badan kita, ia menunggu masa sahaja untuk menyerang. Sebab itulah kita kena sentiasa pastikan diri kita dilindungi agar sel kanser itu tidak dapat menyerang sel-sel kita yang lain.

So, amalkanlah Vivix secara konsisten dan berterusan demi kesihatan badan kita.

Jangan sampai kanser merebak ke organ-organ badan kita yang lain baru nak cari Vivix. Jangan tunggu sehingga kita terpaksa jalani kimoterapi baru kita nak cari alternatif. Mulakan dari sekarang. Amalkan suplement dari sekarang untuk perlindungan badan kita.

Hubungi Syu di 0192198621 untuk dapatkan Vivix segera!

.

Disclaimer: Produk Shaklee adalah vitamin, bukannya ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuhkan atau memulihkan penyakit kritikal.

Love,

Syu Amir

Pengedar Sah Shaklee JB dan Singapore

Founder Diamonds Legacy

0192198621

COD: Skudai, UTM, Pekan Nanas, Bukit Indah, Tampoi Dan Sekitar JB

Pick-up point: Aeon Bukit Indah, JB / Paradigm Mall, Tampoi

Pos Ke Seluruh Malaysia dan Luar Negara (T&C apply)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.