Kulit Cantik · Premium Product · Produk · Set Kecantikan · Testimoni · Testimoni Youth Skincare · Youth · Youth Skincare

Produk Penjagaan Muka Tak Sesasi? Boleh Jadi Breakout Tau Nanti!

Produk Muka Tak Serasi Boleh Buat Breakout Teruk!

Sekarang ini ada macam-macam produk penjagaan muka. Ada yang claim sapu-sapu je, seminggu terus putih. Ada juga produk hilangkan jerawat, makan terus bersih muka takde jerawat dah. Dan sedihnya, ramai antara kita yang percaya dan beli barangan sebegini.

Dengan harga yang murah, dan kononnya kesan yang cepat, semua pun akhirnya terperangkap. Semua beli. Awal pakai memang la putih sampai naik merah muka, tapi lepas tu rosak semua muka kita yang original tu. Masa tu, nak marah pun tak guna. Nak sedih pun, benda dah jadi. Hadap je la walaupun kecewa.

Kesan-kesan buruk produk tak serasi

Bila produk muka yang kita pakai tu tak serasi dengan kita, muka kita akan nampak kesannya. Dan kesan-kesan ini bukanlah menggembirakan kita pun.

Antara kesan buruk yang kita boleh nampak adalah:

1. Kulit mengelupas dan gatal-gatal

– kulit yang rosak akan mula mengelupas sebab kelembapan kulit kita dah dihakis oleh bahan kimia bahaya di dalam produk yang kita pakai.

2. Kulit makin nipis

– kita boleh rasa kulit kita makin nipis apabila kita mula nampak urat-urat di muka kita nie. Dan lagi satu, kulit muka kita putih pucat, bukannya putih glowing tu.

3. Merah-merah bila kena panas

– Bila kulit dah rosak nie, memang tak boleh kena panas dan tak boleh berpeluh juga. Kalau kena panas, boleh jadi macam kerang terbakar jadinya. Ini sebab kulit kita dah tak de protection di lapisan paling luar kulit kita.

4. Pedih bila basuh muka

– Kulit yang nipis memang akan mengundang kepedihan. Bila basuh muka pun pedih. Macam mana nak hadapi setiap hari kalau kita tak boleh basuh muka kan?

5. Jerawat Penuh Di Muka

Kulit yang rosak akan mengundang lebih banyak jerawat. Ini kerana kulit kita dah tiada kelembapan, jadi badan kita akan hasilkan lebih banyak minyak untuk tampung kelembapan kulit kita tu. Tapi, bila minyak banyak, mudahlah jerawat nak naik.

.

Kesan-kesan ini semualah yang dipanggil breakout. Bila kulit mula breakout, itu petandanya produk muka yang kita guna tu ada something wrong.

Apa yang perlu dilakukan bila dah breakout?

1. Kalau ini terjadi pada anda, berhentilah pakai produk yang anda pakai tu sekarang. Kajilah mengapa produk itu jadikan kulit anda breakout teruk sampai nak pegang muka pun pedih.

2. Berilah masa kepada kulit kita untuk bernafas dengan sendiri. Elakkan dari memakai mana-mana produk untuk bebrapa minggu (Syu buat dulu sebulan) sebelum bertukar kepada produk lain yang lebih berkualiti dan selamat.

3. Pilihlah produk yang selamat buat kulit muka kita di samping memberi kesan yang positif dengan selamat dan cepat. Dan yang paling penting, produk penjagaan muka yang kita pilih tu mampu untuk baiki kulit muka yang dah breakout teruk ini.

Jangan sesekali pilih produk muka sebab ianya murah dan beri kesan yang cepat. Jangan sesekali terpedaya tau. Tengok dulu bahan-bahan dan ramuan produk tersebut. Kena pandai tengok label untuk pastikan yang produk berkenaan tidak terdapat bahan kimia bahaya yang boleh rosakkan kulit muka kita.

Ada ke skincare yang boleh baiki kulit muka yang dah breakout nie? Dah merah-merah bernanah dah jerawat di muka nie πŸ™

Youth Skincare – Set Penjagaan Muka Semulajadi Untuk Baiki Kulit Muka Breakout Teruk

 

 

 

 

Nampak tak testimoni-testimoni di atas ini? Mereka-mereka ini semua mengalami kulit breakout yang agak teruk tau. Ada yang sampai muka berlubang sana sini sebab muka rosak. Ada yang jerawat batu timbul penuh di muka sampai nak tengok muka sendiri pun takut.

Tapi, alhamdulillah dengan penggunaan Youth Skincare, muka mereka nie semua kembali cantik dan hensem. Ye, Youth boleh digunakan oleh lelaki juga, jangan tak tau!

Walaupun Youth ini 100% vegan dan berasaskan tumbuhan, tapi bahan-bahan tumbuhan ini amatlah powerful untuk membaiki kulit muka sehingga parut semua hilang!! Yang ada sekarang hanyalah kulit yang cantik, licin dan berseri-seri je πŸ™‚

Tahu tak, Shaklee buat ujian klinikal tau untuk memastikan yang Youth ini 100% berkesan. Dan memang terbukti berkesan pun.

  • Dalam kajian klinikal tersebut, semua yang menggunakan Youth mendapat kulit lebih muda dari umur sebenar. Dan 2/3 daripada mereka ini mendapat kuli 10 TAHUN lebih muda!!!

Bagaimana Youth Membantu Baiki Kulit Kita?

– Setiap item di dalam Set Skincare Youth ini memainkan peranan masing-masing dalam membaiki sel kulit kita dari lapisan dalam kulit lagi. Ini kerana setiap item mempunyai bahan-bahan yang amat berkuasa untuk baiki kulit kita.

Bahan-bahan tersebut adalah Apple Stemcell, Lotus Japonicus, Schisandra Chinensis, Anggur Muscadine dan juga Vital Repair Vitamins and minerals.

  • Apple Stemcell ini berfungsi untuk mempercepatkan pembaharuan sel kulit ke arah yang lebih muda. Bila sel kulit kita cepat bertukar, maka lebih cepatlah breakout ini dapat dibaiki.
  • Lotus Japonicus menjadikan struktur kulit kita bertambah tegang kerana ianya menyokong penghasilan kolagen dan juga elastin.
  • Schisandra Chinensis pula membekalkan nutrient pada kulit secara berstruktur. Bahan ini juga membantu memberi lebih banyak laluan nutrisi untuk sampai ke kulit muka kita.
  • Anggur Muscadine amat berkuasa untuk melindungi kulit supaya awet muda dan juga membaiki sel-sel rosak hingga ke peringkat DNA lagi untuk membaiki kulit kita yang breakout teruk.
  • Last sekali, Youth mempunyai Vital Repair Vitamins and Minerals untuk meneutralkan radikal bebas apabila masuk ke dalam kulit kita. Bahan ini mengandungi antioksidan yang tinggi, jadi ia akan melindungi kulit kita dari pencemaran dan mengurangkan inflamasi.

Bila ada bahan-bahan ini di dalam Youth, memang mudah dan cepatlah kulit kita bertambah cantik semula.

Sebab tu la, mereka yang mengalami breakout nie amat percayakan Youth Skincare ini.

So, kalau mereka-mereka ini dah berjaya pulihkan kulit mereka dan kembalikan keyakinan diri mereka, anda bila lagi?

Dapatkan Youth segera untuk mengambalikan kecantikan wajah anda yang sememangnya cantik itu. Dapatkan kembali keyakinan anda yang jatuh masa wajah anda rosak teruk waktu dulu.

Syu yakin wajah anda pun akan menjadi cantik semula dengan menggunakan Youth. Anda pun kena yakin juga dengan Youth ini!

Hubungi Syu cepat untuk dapatkan Set Youth Skincare anda segera. Whatssap je Syu di 0192198621 πŸ™‚

.

Love,

Syu Amir

Pengedar Sah Shaklee JB dan Singapore

Founder Diamonds Legacy

0192198621

COD: Skudai, UTM, Pekan Nanas, Bukit Indah, Tampoi Dan Sekitar JB

Pick-up point: Aeon Bukit Indah, JB / Paradigm Mall, Tampoi

Pos Ke Seluruh Malaysia dan Luar Negara (T&C apply)

2 thoughts on “Produk Penjagaan Muka Tak Sesasi? Boleh Jadi Breakout Tau Nanti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.