Business Opportunity

Pelajar Universiti Buat Bisnes Shaklee! Study Cemerlang, Bonus Pun Masyuk!

Pelajar Universiti Pun Boleh Buat Bisnes Shaklee. Bonus Masyuk Tau!

Sekarang nie, Syu tengok ramai pelajar universiti [un dah mula buat bisnes sebab kos sara hidup sangatlah tinggi. Duit biasiswa pun tak dapat nak tampung kehidupan mereka setiap bulan. Takkan nak minta duit mak ayah di kampung kan? Jalan paling mudah adalah buat bisnes kecil-kecilan sesama pelajar universiti. Tapi, berapa sangatlah yang adik-adik boleh dapat? Cukup ke untuk belanja sebulan?

Nak tak akak ajar cara buat bisnes yang adik-adik boleh dapat bonus 3-5 angka sebulan? Bila sungguh-sungguh dan konsisten serta rajin, mesti boleh dapat walaupun adik semua tengah belajar. Belajar tak tinggal, keputusan masih cemerlang, tapi masih boleh buat bisnes 3-5 angka sebulan. Best ke best sangat?

Kelebihan Bisnes Shaklee Buat Adik-adik Universiti

Buat adik-adik yang sibuk belajar dan buat assignment, bisnes shaklee ini adalah bisnes yang sangat sesuai buat adik yang tengah mencari duit lebih. Nak belanja sendiri, nak buat saving nak kawen ke, nak bantu mak ayah di kampung ke, semua pun boleh dengan Shaklee.

1. Online Bisnes

Bisnes Shaklee adalah bisnes online yang amat senang. Adik-adik tak perlu nak pergi cari customer semata-mata nak jual produk Shaklee. Gunakan medium sosial media seperti facebook dan instagram mahupun twitter pun boleh dapat customer tau.

2. Customer Depan Mata

Selain dari medium online, adik boleh guna medium offline juga. Pelajar universiti yang lain pun boleh jadi customer adik tau.

Adik-adik tak perlulah nak jual semua produk Shaklee pun. Adik cuma perlu kaji je apa yang pelajar di universiti adik perlukan dan adik jual suplement yang boleh bantu selesaikan masalah diorang je.

Shaklee ada macam-macam suplement yang boleh bantu selesaikan masalah kawan-kawan adik di universiti tau. Adik jual je ‘penyelesaian’ masalah mereka. Mereka mesti teruja nak beli sebab mereka nak selesaikan masalah mereka, betul tak?

3. Bonus Masyuk

Walaupun adik cuma fokus beberapa set produk je, tapi kalau dapat ramai pelajar yang membelinya, bonus adik still tinggi tau. 3-4 angka tu mudah-mudah je boleh dapat.

Boleh kumpul duit untuk beli apa-apa sahaja yang adik nak. Boleh bagi duit lagi pada mak ayah yang memerlukan. Tak ke best kan dapat bantu mak ayah walaupun kita masih belajar?

So, fokus je pada suplement yang dapat membantu pelajar-pelajar lain selesaikan masalah mereka.

4. Untung runcit pun masyuk juga

Tu belum kira lagi untung runcit yang adik dapat dengan setiap jualan suplement tu. Untung runcit tu je pun dah boleh buat duit makan dua minggu ataupun lebih. Siap boleh belanja kawan-kawan lagi!

5. Tak perlu simpan stok

Untuk adik yang masih belajar, mana ada duit dan tempat nak simpan stok kan? Dengan bisnes Shaklee, tak perlu langsung simpan stok. Bila customer adik nak beli, diorang akan bayar dulu, kemudian baru adik beli barang yang mereka pesan tu.

Bila dah tahu produk hot yang customer adik selalu beli, barulah buat simpanan stok sikit. Bukan simpan bawah katil ye, tapi ia untuk memudahkan customer yang nak produk itu dengan cepat.

Diorang nak cepat, kita dah ada stok boleh jual terus. Best la macam tu kan?

Sebab tu la bisnes Shaklee nie mudah je.

.

Jadi, bagi adik-adik yang nak mulakan bisnes Shaklee, ini bolehlah cepat-cepat hubungi akak tau. Akak akan guide satu persatu macam mana nak bina bisnes Shaklee adik sendiri di universiti.

Kenapa adik kena daftar dengan Team Akak, Diamonds Legacy?

1. Planning Bersama

Akak akan plan bersama-sama adik produk yang sesuai untuk adik fokus nak jual. Suplement apa yang pelajar selalu nak kan, masalah apa yang pelajar universiti adik nak selesaikan.

Senang la adik nak fokus set tu je nanti. Mudah nak jawab soalan orang yang nak beli.

2. Pelbagai poster testimoni yang sesuai

Akak akan sediakan pelbagai poster testimoni yang adik boleh guna tulis post-post dan iklan. Adik boleh guna poster-poster ini di whatssap, facebook, instagram, dan macam-macam lagi medium media sosial yang adik gunakan.

3. Ilmu Produk

Akak akan ajar adik produk knowledge yang adik perlu tahu mengenai set yang adik nak fokus. Kalau set cantik, akak akan ajar produk-produk yang berkaitan dengan set cantik tu.

So, senang nanti adik nak explain pada kawan-kawan yang nak membeli tu.

4. Ilmu marketing

Akak ajar juga cara-cara nak menjual pada kawan-kawan supaya mereka tak sabar nak beli dengan adik.

Mesti ramai yang akan beli dengan adik. Percayalah!

5. Supprot Group mantap

Akak akan masukkan adik semua dalam supprot group upline-upline akak. Dalam tu ramai yang boleh bantu adik untuk bantu adik lbih berjaya dalam bisnes Shaklee.

Akak juga akan masukkan adik dalam group bisnes leader akak. Dalam group tu akak akan ajar macam-macam teknik marketing, ilmu rohani yang penting untuk kita jemput rezeki datang pada kita, dan lain-lain.

.

Akak akan bantu adik untuk berjaya dapatkan bonus 3-5 angka, 6 angka pun boleh kalau nak. Tapi, akak boleh guide sahaja. Selebihnya semuanya bergantung pada usaha adik sendiri.

Jadi, akak nak ajak adik-adik join team akak untuk bantu diri sendiri berjaya dalam bisnes Shaklee. Tapi, akak memerlukan seorang yang:

  • berjiwa kental
  • bersemangat untuk berjaya
  • rajin usaha
  • apply apa yang diajar
  • sabar untuk berjaya – bukannya putus asa di tengah jalan
  • konsisten dalam bisnes walau belum nampak hasilnya

Untuk adik berjaya, adik kena ada mentor yang boleh guide adik semua untuk berjaya. Dan akak adalah mentor Shaklee yang terbaik untuk adik mulakan bisnes Shaklee adik-adik.

Jangan tunggu lama-lama, jangan fikir lama-lama, hubungi akak cepat di 0192198621 untuk mulakan bisnes adik-adik hari ini juga.

.

Love,

Syu Amir

Founder Diamonds Legacy

Pengedar Sah Shaklee JB dan Singapore

0192198621

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.