Produk · Set Kurus

Obesiti Tingkat Risiko Sakit Jantung. Kuruskan Badan Segera!

Obesiti Boleh Buat Sakit Jantung. Baik Elakkan Cepat!

Assalam semua…

Hari nie nak cerita sket pasal obesiti. Ada antara kita tak sedar pun yang kita gemuk, makan macam orang tak makan seminggu. Lepas tu suka melepak tanpa buat apa-apa senaman mahupun aktiviti fizikal yang boleh keluarkan peluh. Ada juga yang sedar tapi tak tau nak buat apa. End up, makin gemuk, makin gemuk, makin gemuk.

Gemuk atau obesiti berlaku apabila kita mempunyai berat yang berlebihan sehingga mengundang macam-macam risiko penyakit seperti sakit jantung dan stroke. Tapi, kita tak nampak kan kesihatan jantung kita macam mana. Kita tak nampak aliran darah kita normal ataupun tak. Sebab tu la kita sentiasa beranggapan yang kita nie sihat je.

Obesiti nie boleh bawak padah pada kemudian hari.

Cuba kita tengok list di bawah ini. Syu listkan sikit je. Bila gemuk:

😱 saluran darah kita boleh jadi sempit – boleh menyebabkan salit jantung

😱 lemak melekat di organ2, menyebabkan Visceral fat tinggi. Visceral fat tinggi boleh menyebabkn macam2 penyakit bahaya, spt sakit jantung, stroke, tekanan darah tinggi.

😱 lutut kita mudah sakit, sebab lutut tak dpt nak tampung badan yang berat.

😱 salur pernafasan pun terjejas – boleh semput dan mengah dengan cepat.

Nampak tak betapa kita nie sebenarnya in denial. Kita nak sihat, tapi kita tak nak lepaskan segala yang kononnya ‘nikmat hidup’ ini. Kita takut nak ubah gaya hidup kita ke arah yang lebih sihat, betul tak?

Ubah Gaya Hidup Dulu

Jadi, untuk turunkan berat badan, kita boleh mulakan dengan:

♥ makan makanan yang berkhasiat – ikut portion suku-suku-separuh, elak gula putih sebab gula putih menyebabkan lemak berkumpul, kurangkan garam

♥ mula bersenam – jalan 30 minit sehari pun dah memadai

♥ mula amalkan suplement sebab suplement top up nutrisi yang badan kita perlukan, dan suplement bantu bakar lemak dan kalori dengan mebih pantas

Amalan ini amat-amat disarankan agar kita dapat turunkan berat badan dengan selamat dan istiqamah. Biarlah lambat berat kita turun, tapi, sekurang-kurangnya kita dah bergerak ke arah itu.

Kurus Dengan Bantuan Suplement Tambahan

Syu pun nak kurus. Syu makan macam biasa, bukannya berlapar untuk pastikan berat turun semata-mata. Syu tak follow diet pisang la, diet tak makan nasi la, etc. Ini diet yoyo namanya. Nanti bila kita tak mampu nak ikut diet sebegitu lagi, kita akan stop dan pada masa itu berat badan kita akan mencanak naik, malah lebih berat dari sebelum kita mula berdiet.

Syu makan macam biasa, dan Syu buat senaman setiap hari. Selain itu, Syu amalkan pengambilan suplement untuk cepatkan proses pembakaran lemak dan kalori secar selamat.

Antara suplement yang sesuai untuk turunkan berat badan adalah:

🌟 Omega guard – pecahkan lemak2 tepu yang melekat pada badan. Lemak yang melekat mmg susah nak tanggal…

Penting juga utk kurangkan nafsu makan..

🌟 Lecithin – pecah2 kan lemak jd kecik dan juga elak lemak dari melekat masa kita makan

🌟 ESP – protein lengkap, bantu kenyang lebih lama

🌟 Alfalfa – detox toksin, bantu ringankan badan..

🌟 cinch tea – meningkatkan metabolisma badan utk bakar kalori lebih cepat

🌟 herblax – cuci usus. Usus yang kotor buat perut buncit, badan berbau. Usus yang bersih bantu utk serap vitamin dengan lebih baik.

Kalau usus kotor, buat penat je makan suplement nanti. Takut tak diserap dengan optimum ♥

.

Dengan amalan gaya hidup sihat, kita boleh kurus secara selamat dan secara sistematik. Kita mungkin tak turun berat lagi, tapi inch loss kita nampak. Kita dah muat pakai baju saiz M instead of pakai baju saiz XL. Itu satu pencapaian juga kan?

So, jangan fikir nak kurus semata-mata, fikirlah nak sihat dan fit agar kita boleh melalukan pelbagai aktiviti harian dengan cergas dan aktif.

So, siapa yang nak dapatkan Set Kurus Shaklee, meh PM Syu. Syu akan guide anda semua untuk mendapatkan berat badan yang ideal sehingga anda puas hati.

Jangan tunggu sampai berat dah cecah 3 angka baru nak buang lemak ye. Jangan tunggu dah takde baju yang kita boleh beli di kedai baru nak sedar yang kita nie perlu kuruskan badan tau.

Bertindak sekarang untuk singkirkan lemak-lemak dalam badan kita itu.

Whatssap Syu segera di 0192198621.

.

Disclaimer: Produk Shaklee adalah vitamin, bukannya ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuhkan atau memulihkan penyakit kritikal.

Love,

Syu Amir

Pengedar Sah Shaklee JB dan Singapore

Founder Diamonds Legacy

0192198621

COD: Skudai, UTM, Pekan Nanas, Bukit Indah, Tampoi Dan Sekitar JB

Pick-up point: Aeon Bukit Indah, JB / Paradigm Mall, Tampoi

Pos Ke Seluruh Malaysia dan Luar Negara (T&C apply)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.