Berpantang · Produk · Set Menyusu

Luka Jahitan Cepat Pulih Walaupun Pendarahan Banyak Semasa Melahirkan

Pendarahan Banyak Semasa Bersalin, Tapi Lukanya Cepat je Sembuh

Ramai mummy yang takut nak bersalin sebab takut nak lalui proses kena jahit dan proses meneran untuk keluarkan baby. Kalau bersalin czer lagilah menakutkan sebab nak kena potong perut. Lagi banyak nak kena pantang untuk memastikan luka cepat sembuh.

Apa yang boleh kita lakukan untuk pastikan luka kering dengan cepat dan takde rasa ngilu-ngilu tu?

Akak cantik ini ceritaka kisah beliau yang sangat best. Rasa nak bersalin lagi je. Sebab apa? Bacalah sendiri!

[SET HAMIL DAN BERPANTANG SHAKLEE BANTU TUMBESARAN BAYI DAN KESIHATAN IBU]
.

Alhamdulillah saya dipertemukan dengan Shaklee selepas beberapa bulan kelahiran anak kedua saya pada tahun 2012. Saya ambil Set Menyusu basic je mula-mula. Setelah merasakan susu makin meriah, saya up kepada Set Menyusu Premium dan terus join ahli dengan Nurul Hazwani Hamzah.
.

Sepanjang mengandung anak ketiga ni saya memang fully amalkan makan vitamin Shaklee. Jarak antara anak kedua dan ketiga adalah 5 tahun. Beza sangat bila mengandung pada usia 34 tahun, kalau bukan dengan bantuan Shaklee, mungkin banyak dugaan yang akan saya tempuh.
.

Nak tahu tak apa beza bila mengandung anak ketiga dengan sebelum2 ni. Saya cuba listkan apa yang saya rasa penting:

1) Waktu mabuk yang lebih singkat, tak sampai 2 bulan berbanding 5 ¹/² bulan ketika mengandung anak pertama dan kedua.

2) Dah tak kena tarik mengkarung waktu tengah malam dan saya rasa bersyukur sangat-sangat maklumlah suami kerja shif. Kadang-kadang tak ada kat rumah waktu malam. Kalau tak dulu-dulu menahan sakit sendirian.

3) Saya boleh makan apa sahaja yang saya teragak. Khususnya makanan Korea dan Jepun yang sedap. Tak lupa juga ayam penyet yang marvelous.

4) Saya kekal aktif sepanjang mengandung. Saya jarang tidur siang. Kalau tak sebelum ni asyik melepet kepenatan dan sering tak bermaya. HB pun selalu rendah dan selalu kena tegur dengan misi kat KK.
.

Waktu melahirkan baby ketiga ni saya alami luka yang banyak sebab baby keluar dengan kepala yang mendongak.
.

Yang bestnya hari ketiga, misi datang rumah, dia kata uri saya dah kecut dan dia terperanjat sebab saya recover dengan cepat. Sepanjang berpantang, Alhamdulillah baby saya langsung tak kena kuning. Luka jahitan saya pula sembuh lebih awal iaitu kira-kira dua minggu selepas melahirkan berbanding dengan anak pertama dan kedua. Kali ni saya bebas makan telur dan ayam sebab tak rasa gatal di tempat luka jahitan. Kalau dulu makan roti Twiggies pon saya dah rasa gatal-gatal kat tempat luka.
.

Allahuakbar. Baby saya dah bertambah bambam. Dengan bantuan Set Bersalin Shaklee pula, masalah lama dah tak berjaga malam, menyusu awal pagi, salin pampers, berjaga malam tatkala baby sakit perut dah tak menjadi masalah.
.

Saya sarankan anda semua makan vitamin Shaklee untuk kesihatan ketika mengandung, bersalin, menyusu atau tak kira apa juga keadaan.

Best kan bersalin kalau mudah urusan penyembuhan? Semua pun akan suka bersalin kalau macam nie 😂

Mummy yang tengah mengandung nie tak nak ke rasa luka cepat sembuh tanpa rasa takut nak membuang air besar? Mesti nak kan?

Apa tunggu lagi, dapatkan Set Bersalin Shaklee segera dari Syu. Whatssap je Syu. Syu akan guide sebaik mungkin untuk dapatkan effect yang terbaik ✌🏻

Love,

Syu Amir (1139539)

Proud Founder of MDAEmpire

0192198621

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.