Berpantang · Produk · Testimoni

Luka Jahitan Bersalin Terbuka Sampai Tak Boleh Duduk. Apa Yang Boleh Dilakukan?

Sakit Luka Jahitan Bersalin Akhirnya Berakhir Juga!

Kebanyakan ibu bersalin secara normal akan dijahit at least sedikit sebab terkoyak semasa melahirkan bayi. Masa tu dah tak rasa sakit dah. Masa kena jahit pun dah pasrah je sebab dah kepenatan. Tapi masa awal-awal berpantang memang seksa juga la sebab nak kena jaga luka jahitan tu baik-baik supaya ianya cepat baik. Sebab itulah ibu masa berpantang tidak boeh bergerak banyak. Cumanya kalau dah terpaksa tu, nak buat macam mana kan?

Samalah macam Puan Ainul ini. Luka jahitan yang masih belum pulih sepenuhnya terpaksa diabaikan kerana anaknya yang masih berada di hospital. Sampai menangis bila nak duduk. Tapi, akhirnya beliau mampu untuk tersenyum. Apa yang beliau lakukan untuk pulihkan luka jahitan beliau dengan cepat?

 

 

[LUKA JAHIT BERSALIN TERBUKA SAMPAI TAK BOLEH JALAN, TAK BOLEH DUDUK]
.

Bersalinkan Maryam secara normal dan vacum. 2 hari sakit tak dapat tidur, seminggu di hospital, 2 kali induce.

Sehari balik dari hospital, maryam demam panas dan kuning naik tinggi. Jadi kena masuk nicu.

5 hari dia di NICU, Ainul ulang alik 2-3 kali ke DEMC setiap hari untuk hantar susu.

Jahit kat bawah yang ” banyak” belum sembuh.. asyik bergerak ke sana sini sampai 1 tahap ainul nak berjalan pun sakit giler. nak duduk lagi la. sampai dalam kereta menangis dekat husband sebab tak boleh nak duduk pun. nak duduk pun takut. huhuu

Ya ALLAH sakitnya. 

Nak duduk sakit.. 

Nak berjalan lagi la sakit..

Sampai nak duduk menanges.. huhuhu

Last pilihan Ainul makan VIVIX. dulu rasa vivix ni MAHAL la. Tapi bila dah SAKIT , MAHAL dah tak nampak dah. Yang PENTING sakit hilang.

3 Hari konsistent makan setiap hari….

ALHAMDULILLAH.. lega sangat. Dah takde pedih, sakit nak duduk, berjalan. Siap boleh pakai seluar
.

BONUS lagi bila makan vivix semasa berpantang ni:

1. SUSU MERIAH. memang dalam pantang susu memang banyak. tapi kali ni ‘ lain sangat ‘ .. sampai demam pulak bengkak susu. Alhamdulillah dapat bayak buat stok ebm untuk anak. 

2. Darah kotor berketul ketul keluar. cerita dekat akak mengurut. dia cakap bagus darah tu keluar. darah tu kalau tak keluar bahaya. bahaya kalau darah nifas ni tak keluar betul betul. keluar habis. pernah baca darah nifas yang tak bersih boleh jadi kanser. 

3. Badan rasa segar, sedap la orang cakap. takde la lemau semacam. badan bertenaga. boleh uruskan anak anak walaupun pantang sendiri. muka pun tak pucat sebab peredaran darah berjalan lancar
.

Kalau rasa set berpantang banyak bebenor nak kena telan, ambil je vivix ni je rasanya dah cukup. ALL in 1.

Memang berbaloi makan vivix masa pantang. Sangat puas hati. Next berpantang pun akan pastikan vivix ada pada hari pertama bersalin nanti. baru la luka cepat sembuhkan

Terima kasih kerana hadir dalam hidup saya.

Terima kasih sebab kembalikan senyuman saya.

Alhamdulillah. Dengan suplement Vivix yang Puan Ainul makan, dalam masa 3 hari dah mampu untuk tersenyum gembira. Dah takde sakit-sakit lagi.

Hanya dengan RM 475 sebotol, ibu-ibu akan berupaya tersenyum macam Puan Ainul juga. Mungkin ibu akan fikir yang Vivix ini mahal, tapi kesihatan kita lagi mahal dari itu.

Kalau ibu mempuyai masalah yang sama, jangan tunggu lama-lama tau. Cepat hubungi Syu untuk dapatkan Vivix hari ini juga.

Love,

Syu Amir (1139539)

Proud Founder of MDAEmpire

0192198621

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge