Vitamin & Suplement

Kepentingan Anggur Muscadine Yang Berkuasa Dalam Mengurangkan Pelbagai Masalah Kesihatan

Pelbagai Manfaat Anggur Muscadine di Dalam Vivix

Semua pun tahu yang Vivix adalah produk terbaik keluaran Shaklee dalam membaiki dan meningkatkan kesihatan kita secara menyeluruh. Apa-apa penyakit sekalipun, kita boleh ikhtiar dengan menggunakan Vivix.

Kenapa Vivix?

Sebab Vivix adalah minuman botani yang amat berkhasiat yang mampu untuk membaiki sel-sel kita hingga ke peringkat DNA. Apabila sel kita sihat, tisu dan organ kita akan bertambah effisyen untuk melawan penyakit.

Sebab Vivix mempunyai 4 bahan yang amat berkuasa dalam menyelesaikan pelbagai jenis masalah kesihatan kita. Bahan-bahan ini ialah anggur muscadine, purple carrot, elderberry, dan japanese knotweed. Disebabkan 4 bahan ini, Vivix telah menjadi alternatif terbaik kepada macam-macam masalah kesihatan.

So, hari ini Syu nak ceritakan kebaikan dan kepentingan anggur muscadine dulu.

11 Kebaikan Anggur Muscadine Yang Amat Penting Kepada Vivix

Korang mesti tak tahu lagi kebaikan anggur muscadine yang buatkan buah ini sangat istimewa dan sangat penting dalam pembuatan Vivix.

Anggur muscadine ini memang tak sama langsung macam anggur-anggur yang kita nampak di pasaran.

1. Tumbuh liar di kawasan panas dan lembab

Anggur Muscadine adalah anggur yang tumbuh liar di kawasan yang panas dan lembab, bukan macam anggur yang lain yang memerlukan tempat dingin dan sejuk untuk tumbuh.

Anggur muscadine adalah satu-satunya anggur yang boleh hidup di tempat dan cuaca yang ekstrem. Lagi ekstrem tempat itu, lagi tinggi kandungan resveratrol yang terhasil.

2. Sebesar Bola Golf

Anggur muscadine memang besar, sebesar bola golf. Anggur lain semuanya kecil-kecil belaka. Jadi, tak hairanlah harga SEBIJI anggur muscadine nie boleh cecah RM 110.

Cuba bayangkan sekilo dah berapa harganya kan?

Berapa biji kita nak makan setiap hari untuk dapatkan nutrisi yang kita perlukan untuk  melawan penyakit?

3. Kulit Keras Dan Tebal

Anggur muscadine mempunyai kulit yang tebal dan keras, membuatkan anggur muscadine ini amat tahan lasak.

4. Berupaya melindungi Diri Sendiri

Anggur muscadine mempunyai 20 kromosom berbanding anggur lain yang hanya mempunyai 19 kromosom sahaja. Kelebihan 1 kromosom ini yang membuatkan anggur muscadine boleh merawat diri sendiri apabila diserang serangga dan burung.

5. Tidak memerlukan semburan racun perosak

Anggur muscadine tidak memerlukan semburan racun perosak kerana ia mampu untuk menahan suhu panas dan ia juga boleh melindungi diri sendiri dari bakteria dan fungus.

Ini kerana anggur muscadine mengandungi resveratrol yang merupakan phytoalexin. Ia akan dihasilkan secara semulajadi oleh beberapa jenis tumbuhan apabila ia diserang oleh bakteria dan fungus.

6. Mempunyai 20 kromosom

Apabila ia mengandungi lebih 1 pasang kromosom ini (rujuk point 4), ia menajdi agen anti-penuaan yang sangat bagus. Ia mengandungi kompaun polifeenol 40X ganda lagi tinggi dari wain merah. Ia amat bermanfaat untuk kesihatan, fungsi imun sistem yang lebih baik, dan juga bersifat anti-oksidan yang tinggi.

7. Nilai ORAC yang tinggi

Menurut kajian, ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity) bagi anggur muscadine adalah paling tinggi yang mereka pernah kaji. Ianya 6-8 kali ganda lebih tinggi berbanding blueberry.

8. Kaya dengan anti-oksidan

Anggur muscadine adalah bersifat anti-oksidan yang sangat tinggi. Ia mempunyai 40X ganda antioksidan berbanding anggur biasa.

Ia juga memiliki 88 kompaun anti-oksidan yang dijumpai dalam anggur ini.

Selain itu, anggur muscadine juga mempunyai satu bahan yang dipanggil sebagai Oligomeric Proanthocyanidins (OPC), di mana ia dikatakan mengandungi kuasa antioksidan yang lebih tinggi dari Vitamin C dan Vitamin E.

9. Kandungan Resveratrol yang tinggi

Anggur muscadine ini mengandungi 6X ganda kandungan resveratol berbanding anggur merah.

10. Tinggi Fiber

Di dalam 1 biji anggur muscadine ini, kandungan fibernya bersamaan dengan 5 biji anggur biasa. Jadi, anggur muscadine ini amat bagus untuk membantu masalah penghadaman, sembelit, dan buasir.

11. Anti-kanser dan anti-radang

Anggur muscadine adalah satu-satunya anggur yang mempunyai Asid Ellagic – bahan yang amat penting untuk mencegah dan mengawal pertumbuhan sel-sel kanser.

.

Sebabkan khasiat dan manfaat anggur muscadine ini, tidak hairanlah jika anggur ini memang mahal.

Tapi, kita kan ada Vivix. Dalam Vivix kan ada anggur muscadine nie. Jadi, tak payahlah nak berbelanja ribuan ringgit untuk dapatkan anggur muscadine ini. Dapatkan sahaja Vivix dengan harga yang lebih menjimatkan, tapi amat berkuasa untuk membantu membaiki masalah kesihatan kita.

Jadi, jangan tunggu lama-lama lagi, dapatkan Vivix anda segera.

Hubungi Syu di 0192198621 untuk membeli Vivix hari ini juga dan dapatkan kesihatan yang tak ternilai dengan asbab Vivix.

.

Disclaimer: Produk Shaklee adalah vitamin, bukannya ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuhkan atau memulihkan penyakit kritikal.

Love,

Syu Amir

Pengedar Sah Shaklee JB dan Sekitarnya

Founder Diamonds Legacy

0192198621

COD: Skudai, UTM, Pekan Nanas, Bukit Indah, Tampoi Dan Sekitar JB

Pick-up point: Aeon Bukit Indah, JB / Paradigm Mall, Tampoi

Pos Ke Seluruh Malaysia dan Luar Negara (T&C apply)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.