Kulit Cantik · Premium Product · Produk · Set Kecantikan · Testimoni · Testimoni Youth Skincare · Youth · Youth Skincare

Kenapa Wanita WAJIB Mengatasi Wajah Breakout? No. 5 Paling Penting!

Kenapa Setiap Wanita Wajib Rawat Kulit Breakout?

Muka kita adalah perkara paling penting buat setiap wanita kerana itu adalah benda pertama sekali yang orang akan pandang apabila nampak kita. Cuba bayangkan muka kita penuh jerawat? Apa agak-agak first impression orang terhadap kita? Mestilah mereka terkejut kan? Sebab itulah kita wajib atasi muka breakout kita, tak kiralah betapa kita rasa tak kisah sekali pun.

Mungkin diri kita tak kisah, tapi deep down, sebenarnya kita pun mahukan wajah yang cantik dan licin je tanpa sebarang jerawat kan? Janganlah nak tipu diri sendiri. Kita nie wanita memang dilahirkan suka kepada kecantikan, terutama kecantikan diri kita sendiri. So, penampilan kita amatlah penting buat kita.

Tapi, kenapa muka kena cantik? Meh nak share.

1. Meningkatkan keyakinan diri

Mungkin ramai yang pertikai apa kaitan cantik dengan keyakinan diri. Percayalah, memang ada kaitan pun sebab perempuan nie biasanya akan terlalu fikirkan apa yang orang lain fikirkan pasal diri kita. Kita pakai baju nie OK ke tak, kita buat nie orang suka ke tak, dan sebagainya.

Dan percayalah, bila kita cantik, kita rasa kita mampu buat semua sebab semua orang suka dengan kita dan suka dengan apa yang kita buat. Tapi, bila muka kita penuh jerawat, kita nak pandang orang pun malu, macam mana nak buat kerja dengan orang kan? In the end, satu kerja pun tak jalan.

Itu menunjukkan yang kita dah tak yakin dengan diri kita sendiri.

So, nampak kaitannya?

2. Mudah berurusan dengan orang

Ini pun ada kaitan dengan keyakinan diri tadi. Bila kita cantik, kita yakin nak berurusan dengan orang. Kita akap pun lancar je. Orang pun faham apa yang kita cuba sampaikan.

Tapi, bila kita tak cantik dan muka breakout pulak tu, kita akan fikir apa yang orang tu fikir sampai kita tak mampu nak buat presentation yang bagus. Cakap pun tergagap je. Last-last, orang pun tak faham dan tak jadi nak beli.

So, memang penting untuk kita mempunyai wajah yang elok untuk kita berurusan dengan orang.

3. Orang sekeliling selesa dengan kita

Orang sekeliling nie termasuklah keluarga, kawan-kawan, dan jiran tetangga. Orang akan selesa untuk bercakap dengan kita bila mereka tak perlu fokus pada muka yang berjerawat.

Ahli keluarga dan kawan rapat pun sama. Mereka sayangkan kita, jadi mereka akan nasihatkan kita untuk baiki kulit muka kita supaya orang lebih selesa dengan kita.

Memanglah kita tak perlu fikir apa yang orang mahukan, tapi kadang-kadang tu penting juga kan sebab kita akan bertembung dengan mereka selalu pun.

4. Orang tak mengumpat

Orang yang tak biasa dengan kita mungkin akan mengumpat dan mengata pasal muka kita. Lagi-lagi kalau orang nampak kita di shopping mall atau tempat awam.

Dah la tak kenal, pastu mereka gelak-gelak tengok muka kita sambil sindir-sindir kita. Tak ke kita rasa nak tutup muka terus dan duduk rumah je?

5. Keselesaan diri sendiri

Inilah yang paling penting sekali. Kita baiki muka breakout kita adalah untuk diri kita sendiri. Kita nak tingkatkan keyakinan, kita tak nak orang mengata, kita nak orang selesa, itu semua pasal kita.

Bila muka kita cantik, kita akan rasa lebih selesa dengan diri kita sendiri. Betul tak?

Tak perlu lagi nak stress nak kena hadap muka penuh jerawat bernanah hari-hari.

.

Betul tak apa yang Syu kongsikan ini? Kita memang sentiasa nak cantik dan kita akan sentiasa rasa tak secure bila kita tak cantik. Kita akan fikir yang bukan-bukan pasal diri sendiri, akhirnya kita yang stress dan depressed.

So, eloklah kita pulihkan semula kulit muka kita sebelum stress kita bertambah teruk.

Nak buat apa dulu untuk baiki kulit muka nie?

1. STOP pakai make-up tebal-tebal yang boleh rosakkan kulit – Memang kita pakai makeup sebab nak tutup kulit muka yang rosak, tapi make-up tebal-tebal pun boleh buat muka kita makin rosak.

2. Cuci muka dengan air garam dengan kerap – Air garam dapat pulihkan luka-luka di muka dengan pantas, tapi ianya agak memedihkan bila muka kita banyak jerawat yang luka.

3. Pakai mask untuk melembabkan kulit

4. Pakai pelembab muka seperti aloe-vera gel setiap kali keluar rumah

5. Guna skincare organik yang selamat dan bebas bahan kimia bahaya.

Speaking of skincare nie, Syu cadangkan untuk anda semua gunakan Youth Skincare. Skincare ini memang totally bebas bahan kimia bahaya dan diperbuat dari 100% tumbuhan semulajadi.

Youth – Mengembalikan Kecantikan Wajah Yang Breakout

Kenapa Syu cadangkan Youth Skincare?

– Youth mampu untuk membaiki kulit kita yang rosak dari bahagian dalam kerana ada bahan dalam Youth, iaitu anggur muscadine dapat membantu membaiki sel-sel kulit yang rosak hingga ke peringkat DNA lagi.

– Kulit breakout adalah disebabkan toksin yang tinggi hingga menyumbatkan liang pori kita dan merosakkan kulit kita. Dengan menggunakan Youth dengan konsisten, ia akan menyingkirkan toksin yang menyumbatkan liang pori kita. Jadi, lebih banyak nutrisi boleh sampai ke kulit kita.

– Youth telah dikaji selama 8 tahun sebelum ianya dipasarkan. Ia dikaji oleh saintis yang bertauliah dan diganding dengan pakar kulit (dermatologist) dan juga pakar mata (ophthalmologist). Keputusan Youth memang menakjubkan. SEMUA orang yang menggunakan Youth mendapat kulit yang lebih muda dari sebelumnya, malah 2/3 daripada mereka mendapat kulit 10 TAHUN lebih muda!

  • Youth adalah 100% berkesan!
  • Sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit yang bermasalah dan mengalami breakout!

.

Dengan menggunakan Youth, Syu yakin kulit anda semua akan kembali cantik semula. Percayalah.

Kalau anda sanggup laburkan duit untuk dapatkan rawatan pakar kulit demi kulit muka, mesti anda sanggup guna duit itu untuk dapatkan Youth yang 100% berkesan.

RM 1K itu amat mahal pada yang tak kisah pasal muka mereka, tapi bagi yang mengalami breakout dan terdesak nak pulihkan muka mereka, Youth ini amatlah murah dan berbaloi.

Baikilah muka kita demi diri kita sendiri. Kawan-kawan kita semuanya cantik-cantik dan sangat confident, mesti kita pun mahukan keyakinan itu semula kan? Atasilah masalah breakout anda dengan Youth. Boleh tengok kesan seawal 7 hari tau!

Hubungi Syu di 0192198621 untuk dapatkan Youth Skincare segera!

.

Love,

Syu Amir

Pengedar Sah Shaklee JB dan Singapore

Founder Diamonds Legacy

0192198621

COD: Skudai, UTM, Pekan Nanas, Bukit Indah, Tampoi Dan Sekitar JB

Pick-up point: Aeon Bukit Indah, JB / Paradigm Mall, Tampoi

Pos Ke Seluruh Malaysia dan Oversea Juga

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.