Berpantang · Premium Product · Produk · Vivix

4 Cara Mudah Hilangkan Perut Menggelebeh Selepas Bersalin Czer

Bismillah. Bila bersalin czer, salah satu perkara yang Syu tak boleh buat adalah berurut macam mana bersalin normal. Masa bersalin normal, kita urut badan menyiarap kan? Masa bersalin czer, tak boleh nak menyiarap. Lagi satu, bahagian rahim dan sekitarnya langsung tak boleh sentuh. Tak boleh urut, tak boleh tungku, semua la tak boleh. Kalau semua… Continue reading 4 Cara Mudah Hilangkan Perut Menggelebeh Selepas Bersalin Czer

Berpantang · Premium Product · Produk · Vivix

Sarapan Berkhasiat Untuk Ibu Berpantang

Semasa berpantang, mummy-mummy perlukan makanan yang berkhasiat untuk membaik-pulihkan badan yang dah penat melahirkan baby. Ikut orang-orang tua, banyak urat putus masa melahirkan anak nie, tak kiralah bersalin normal mahupun czer. Jadi, semasa berpantang nie la nak kembalikan tenaga dalam badan mummy semula. Pada Syu, ada macam-macam perkara yang kita boleh buat untuk pulihkan tenaga… Continue reading Sarapan Berkhasiat Untuk Ibu Berpantang

Berpantang · Produk

Cara Cuci Luka Jahitan Czer Agar Tidak Dijangkiti Kuman

Bismillah. Hari nie tetiba Syu teringat pasal luka jahitan czer yang hampir-hampir bernanah suatu ketika dulu. Masa tu memang takut sangat sebab banyak sangat orang cerita luka jahitan terbukak sampai kena jahit semula. Seramnya. Memang mohon sangat dijauhkan dari Syu pun kena alaminya. 3 minggu lepas bersalin, luka jahitan czer tu masih belum kering sepenuhnya.… Continue reading Cara Cuci Luka Jahitan Czer Agar Tidak Dijangkiti Kuman

Berpantang · berpantang · Luka Pembedahan · Produk · Testimoni · Uncategorized

5 Penderitaan Yang Mungkin Dihadapi Selepas Bersalin

Semua wanita mengidamkan untuk mengandung dan bersalin walaupun setiap kali bersalin, mesti ada yang akan terkeluar ayat macam “sakit la. Lepas nie tak nak bersalin dah” (Syu la tu…hahaha) tapi setiap kali anak dah mencecah 1 1/2 tahun, mula berfikir nak tambah anak. Tak serik kan? Mana la pernah serik nak tambah zuriat, melainkan kita… Continue reading 5 Penderitaan Yang Mungkin Dihadapi Selepas Bersalin

Berpantang · Premium Product · Produk

5 Perkara Yang Paling Menakutkan Ketika Berpantang Bagi Ibu Bersalin Czer

Tahun lepas masa bersalinkan anak yang ke-5, Syu akhirnya faham perasaan mummy-mummy yang bersalin secara pembedahan ini. Memang betul la, kalau boleh Syu tak nak mengalaminya sekali lagi. Pengalaman bersalin secara czer ini memang akan Syu ingat sampai bila-bila. Perasaan sakitnya macam mana, perasaan tak boleh nak buat apa-apa masa berpantang, dan macam-macam lagi perkara… Continue reading 5 Perkara Yang Paling Menakutkan Ketika Berpantang Bagi Ibu Bersalin Czer

Berpantang · Premium Product · Produk · Vivix

3 Cara Cepat Untuk Menghilangkan Rasa Sakit Bersalin Secara Pembedahan/Czer

Bismillah. Syu ada 5 orang anak. Masa bersalin anak ke-5 pada Oktober 2019 yang lepas, merasalah Syu bersalin secara pembedahan. Memang tak dijangka akan bersalin czer pun, tapi Syu tahu rancangan Allah adalah yang terbaik. Since this is my first time kena czer, memang tak tahu apa-apa la kan. Tak tahu pun apa yang Syu… Continue reading 3 Cara Cepat Untuk Menghilangkan Rasa Sakit Bersalin Secara Pembedahan/Czer

Berpantang · Produk

Atasi Luka Jahitan Bersalin Dalam Masa Seminggu

Cara Pulihkan Luka Bersalin Dengan Cepat Bila kita fikirkan nak kena jahit lepas bersalin, memang akan buat kita trauma dan fikir berkali-kali untuk bersalin lagi. Luka jahitan lepas bersalin bukannya muda untuk pulih kalau kita sendiri tak jaga dengan betul. Ada yang sampai berminggu-minggu pun masih terasa ngilu tempat yang dijahit itu. Takut kan? Syu… Continue reading Atasi Luka Jahitan Bersalin Dalam Masa Seminggu

Berpantang · berpantang · Luka Pembedahan · Luka Pembedahan · Premium Product · Produk · Testimoni · Vivix

Jahitan Czer Cepat Kering Dan Sembuh Tanpa Sebarang Jangkitan

Luka Czer Cepat Kering Dengan Baik Apabila Mengamalkan Vivix Ramai ibu yang terpaksa menjalani pembedahan kecemasan apabila baby tidak dapat dikeluarkan dengan cepat. Takut nanti baby lemas di dalam perut, doktor tidak mahu mengambil risiko kematian baby. Jadi, pembedahan adalah jalan paling baik untuk menyelamatkan bayi dan ibunya. Tapi, luka jahitan czer bukanlah sesuatu yang… Continue reading Jahitan Czer Cepat Kering Dan Sembuh Tanpa Sebarang Jangkitan

Badan Bertenaga · Berpantang · Produk

Berpantang Lebih Bertenaga Tanpa Luka Jahitan Yang Menyakitkan

Berpantang lebih bertenaga, Luka Jahitan Pun Cepat Baik Hari-hari berpantang amat meletihkan ibu yang baru lepas bersalin. Penat meneran, tambah lagi luka jahitan yang banyak tu lagilah menyakitkan. Nak menyusukan anak lagi, stress jaga anak yang lain lagi, semua ini boleh menyebabkan ibu lepas bersalin nie meroyan tau. Rasa nak marah, nak nangis, macam-macam yang… Continue reading Berpantang Lebih Bertenaga Tanpa Luka Jahitan Yang Menyakitkan

Berpantang · Produk · Set Menyusu

Luka Jahitan Cepat Pulih Walaupun Pendarahan Banyak Semasa Melahirkan

Pendarahan Banyak Semasa Bersalin, Tapi Lukanya Cepat je Sembuh Ramai mummy yang takut nak bersalin sebab takut nak lalui proses kena jahit dan proses meneran untuk keluarkan baby. Kalau bersalin czer lagilah menakutkan sebab nak kena potong perut. Lagi banyak nak kena pantang untuk memastikan luka cepat sembuh. Apa yang boleh kita lakukan untuk pastikan… Continue reading Luka Jahitan Cepat Pulih Walaupun Pendarahan Banyak Semasa Melahirkan