Business Opportunity · my life

Bisnes Apa Yang Memerlukan Modal Rendah?

Bisnes bermodal rendah?

Semua orang sekarang mencari pendapatan kedua sebab gaji hakiki tidak dapat menampung lagi keperluan harian. Ada juga surirumah yang terpaksa juga berniaga dari rumah untuk membantu suami mencukupkan barang-barang asas rumah seperti beras, gula, garam, dan sebagainya.

Tetapi, kebanyakan perniagaan sekarang ini memerlukan modal yang tinggi untuk memulakannya. Ada bisnes yang memerlukan RM1k – RM20k hanya untuk membeli produk permulaan. Ada lagi ke bisnes yang memerlukan modal rendah? Jawapannya ADA.

SHAKLEE adalah bisnes paling rendah modalnya yang pernah Syu temui. Sebelum ini, mak Syu pernah buat macam-macam bisnes. Semuanya memerlukan kos yang tinggi. Tiada satu pun bisnes yang Syu mampu  untuk sediakan modalnya.

Tetapi, sekarang Syu dah temui Shaklee. Yuran keahlian Shaklee hanyalah bernilai RM68.90 seumur hidup tau. Nak makan sendiri pun boleh, nak buat bisnes lagilah digalakkan.

Cumanya, setiap tahun setiap ahli WAJIB membuat ‘renewal’ keahlian dengan membeli e-vaucher sebanyak RM 30 untuk memastikan yang kita masih aktif meenggunakan produk Shaklee. Jangan risau, kita boleh redeem kembali e-vaucher. Setiap pembelian RM100 kita boleh redeem RM 10.

Jangan salah sangka ye, ini bukan renew keahlian ye. Ini cumalah pengesahan keaktifan kita sahaja. Sekurang-kurangnya kita tahu downline kita yang masih aktif berShaklee.

Kelebihan Bisnes Shaklee Yang Wajib Kita Tahu

Selain dari modal yang rendah, (rendah la sebab cuma bayar RM 68.90 je) ada beberapa kelebihan yang kita akan dapat sebagai bisnes partner Shaklee.

1. Tak Perlu Simpan Stok

Apabila kita mula bina bisnes Shaklee kita sendiri, kita tak perlu simpan stok pun sebab  HQ Shaklee boleh poskan bagi pihak kita.

Kita hanya perlu order online di website Shaklee sahaja. Masukkan butiran customer dan produk yang nak dibeli, kemudian bayar menggunakan kad debit/kredit. Mudah kan?

Bila kita dah dapat tahu pattern pelanggan kita, kita bolehlah simpan stok sikit-sikit. Stok yang customer kita selalu beli la. Mudah la untuk COD ataupun pos sendiri.

2. Bonus INFINITI

Apa maksud bonus infiniti? Bonus yang tiada limit. Selagi kita buat dan selagi kita layak untuk dapat bonus tersebut, kita memang akan dapat. Sebab itulah ramai leader-leader Shaklee rata-rata dapat bonus 5-7 angka sebulan.

Dalam Shaklee ada macam-macam bonus seperti cash bonus, car bonus, dan percutian dalam atau luar negara sepenuhnya tajaan Shaklee. Percutian 5 bintang tau jangan tak tahu!

Kita wajib kejar apa yang Shaklee offer pada kita. Kalau tak, kitalah yang rugi sebenarnya.

3. Support Group Mantap

Setiap kumpulan kecil Shaklee mempunyai kumpulan yang besar di bawah kelolaan MASTER KOORDINATOR Shaklee. Cakap je kita nak berbisnes, mereka semua akan membantu turubkan ilmu sebanyak-banyaknya. Sama ada kita nak buat ataupun tak je.

Segala ilmu akan dikongsi bersama. Tiada istilah aku ketua, kau adalah orang bawahan.

Semuanya adalah pengasas kepada bisnes masing-masing. Nak kembangkan bisnes sendiri, kita sendiri kena gerakkan. Orang sekeliling akan sokong.

4. Sistem mudah

Siatem online Shaklee amat mudah digunakan. Segalanya ada di dalam website Shaklee. Nak shopping, nak tengok jumlah bonus untuk bulan tersebut, nak download bahan bacaan dan maklumat, semuanya di dalam satu tempat. Senang nak cari.

.

Menarikkan bisnes Shaklee yang modal rendah ini? Segalanya kita boleh capai dengan Shaklee.

Dengan Shaklee lah Syu belajar berimpian, dengan Shaklee lah Syu kenal erti istiqamah dan sabar serta bersangka baik dengan Allah. Bukan mudah untuk senang, tetapi ianya bukanlah mustahil.

Kita dah ditunjukkan jalan untuk berjaya, yang perlu kita buat adalah usaha dan terus berusaha.

Syu nak semua orang berani berimpian, semua orang mampu membantu keluarga masing-masing, dan semua orang mampu mencapai impian walaupun impian itu ramai yang kata impian gila.

Kalau anda seorang yang berimpian besar dan bercita-cita untuk mencapainya, jom daftar ahli Shaklee dengan Syu. Kita mulakan empayar anda hari ini juga.

Hubungi Syu cepat tau. Lagi cepat bertindak, lagi cepat kita boleh capai impian.

Love,

Syu Amir (1139539)

Proud Founder of MDAEmpire

0192198621

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge