Business Opportunity · my life

Apakah Big Why Anda Dalam Berbisnes?

Anak adalah Big Why Syu Berbisnes

Ramai ibu ayah memulakan bisnes kerana inginkan lebih masa bersama anak-anak dan keluarga. Itulah yang dinamakan Big Why.

Big Why adalah penyebab utama kita melakukan sesuatu. Kalau tak dapat tu boleh mati la umpamanya. Ada orang Big Why mereka adalah mak ayah, ada juga yang nak travel serata dunia tapi tiada duit. Jadi, Big Why ini adalah yang menggerakkan kita untuk meneruskan perjuangan kita di kala kita rasa putus asa dan nak berhenti.

Big Why Syu adalah Anak-anak

Masa Syu mula-mula nak berbisnes Shaklee, Syu cari juga apakah penguat Syu. Lama tau nak fikir penyebab utama yang Syu nak sangat dapatkan.

Syu tengok keadaan anak-anak, keadaan keluarga. Syu rasa sedih sangat bila terpaksa keluar awal pagi untuk pergi kerja dan pulang pun dah lewat petang. Anak-anak pula di rumah pengasuh sepanjang hari. Anak-anak lebih lama bersama pengasuh berbanding Syu.

Syu mula-mula terasa apabila pengasuh selalu cerita perkembangan anak-anak pada Syu. Pengasuh yang menjadi orang pertama yang melihat perkara baru yang anak pandai buat. Masa tu la Syu mula sedar yang masa Syu bersama anak-anak amatlah sedikit.

Syu tekad nak meluangkan lebih masa bersama-sama anak. Nak sangat menjadi orang pertama yang anak-anak akan cari, jadi orang pertama buat segalanya untuk anak-anak.

Itulah Big Why Syu yang paling kuat untuk Syu mulakan bisnes Shaklee. Apabila bekerja dan juga mempunyai bisnes Shaklee pada masa yang sama, Syu mula berkira-kira untuk berhenti kerja sebab Syu yakin yang bonus Shaklee boleh buat Syu survive. Dan Syu juga yakin, dengan bonus Shaklee itu Syu dapat tunaikan semua impian-impian Syu dan juga impian anak-anak Syu.

Kenapa Yakin Sangat Dengan Bisnes Shaklee Boleh Survive?

1. Sistem Yng Adil

Dalam empayar Shaklee yang kita bina, kita adalah bos dan kita adalah kuli. Kalau kita buat kerja, kita dapat bonus. Kalau tak buat apa-apa, memang tak kan dapat apa la. So, kalau nak lebih, Syu kena gandakan usaha Syu.

Bonus yang Syu dapat adalah berdasarkan usaha pada bulan tersebut.

2. Macam-macam bonus yang ada

Dalam Shaklee ada 3 jenis bonus, kita panggil 3C

a. Cash bonus – duit yang kita dapat hasil usaha kita seiap bulan.

b. Car Bonus – boleh dapat kereta Free juga tau dengan Shaklee. Tapi, Shaklee tak bagi kereta la. Shaklee bagi duit je. Kalau kita nak beli kereta, belilah dengan duit bonus tu. Tapi, kali nak simpan, simpanlah.

c. Convention Bonus – ini adalah trip samaada dalam ataupun luar negara. Hanya perlu kumpul conference point je. Kalau cukup conference point sepanjang cycle tahun itu, kita memang akan dapat trip 5 bintang secara percuma sahaja Shaklee bagi.

3. Niat

Apabila Syu jual suplement kesihatan Shaklee, niat Syu cuma nakkan kesihatan yang lebih baik buat customer-customer Syu.

lagi satu, Syu nak bantu orang oain menjana pendapatan juga dengan Shaklee. Bila Syu bantu orang lain jana pendapatan, mereka pun in sya Allah akan teruskan membantu orang lain juga.

Bila lagi ramai downline-downline buat bisnes, bisnes kita makin berkembang dan UV pun makin berkembang juga. Bila UV berkembang, makin banyak bonus yang kita dapat tanpa kacau bonus yang downline-downline kita dapat.

Nampak tak adil nya sistem Shaklee ini?

.

Inilah penyebab utama kenapa Syu sayangkan bisnes Shaklee dan kenapa Syu kembangkan MDAEmpire ini. Syu nak tolong lebih ramai orang di luar sana menjana pendapatan mereka. Sekurang-kurangnya dapatlah mereka meringankan beban keluarga.

Adakah anda mempunyai Big Why yang besar sampai buat anda nak menangis selagi tak dapatkannya? Jom sertai MDAEmpire untuk Syu guide anda mulakan empayar bisnes Shaklee anda sendiri.

Hubungi Syu cepat untuk mulakannya. Cepat bertindak, cepatlah tertunai impian anda!

Love,

Syu amir (1139539)

Proud Founder of MDAEmpire

0192198621

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge