Vitamin & Suplement

9 Kepentingan Purple Carrot Dalam Vivix Dalam Menyelesaikan Pelbagai Masalah Kesihatan

Kepentingan Purple Carrot Yang Buat Vivix Amat Berkesan Dalam Menyelesaikan Pelbagai Masalah Kesihatan

Di dalam Vivix, terdapat 4 ramuan bahan yang amat penting dalam menjadikan Vivix ini suplement terbaik untuk menyelesaikan masalah kesihatan kita. Kerana gabungan bahan-bahan inilah menjadikan Vivix amat berharga dan amat berbaloi untuk kita amalkannya.

4 bahan ini ialah anggur muscadine, purple carrot ataupun lobak ungu, elderberry, dan juga japanese knotweed. Tapi, hari ni Syu nak ceritakan pasal purple carrot sahaja. Purple carrot ini mempunyai manfaat yang amat penting dalam membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan.

9 Kebaikan Purple Carrot Dalam Vivix

Sama macam anggur muscadine, purple carrot atau lobak ungu ini pun mengandungi banyak manfaat dan kelebihan dalam membantu mengurangkan simptom-simptom pelbagai jenis penyakit, termasuklah penyakit kronik.

Seperti yang kita sedia maklum, purple carrot kaya dengan sumber yang dinamakan anthocyanin. Anthocyanin ini mempunyai banyak fungsi untuk kesihatan badan kita.

1. Anti-oksida yang tinggi

Dalam purple carrot, terdapat sumber anthocyanins yang tinggi. Anthocyanins ini membantu melawan serangan radikal bebas yang menyebabkan kerosakan sel secara kekal dan penyakit kronik seperti kanser.

Anthocyanins juga membantu menurunkan paras kolesterol jahat dalam badan kita di samping melindungi sistem saraf kita, terutamanya yang terus bersambung dengan otak.

2. anti-inflamatory (anti-radang)

Purple carrot ini juga bersifat anti-radang. Ia akan membantu mengurangkan inflamasi dan bengkak.

Jadi, ia amat penting dalam mengurangkan keradangan akibat sakit-sakit sendi, gout dan athritis.

3. Anti-carcinogen

Lobak ungu ini sangat bagus dalam mengurangkan risiko kanser dan bagi pesakit kanser, purple carrot ini membantu untuk melawan kanser yang dialaminya.

Kajian daripada University of Maryland, anthocyanins yang terdapat dalam lobak ungu ini mampu menghalang pertumbuhan sel-sel kanser.

Selain itu, ia mengandungi lutien dan karotenoid yang boleh melindungi tubuh kita dari kanser kolon.

4. Antiviral, antiseptik, dan antimicrobial

Purple carrot ini banyak digunakan dalam rawatan. Salah satunya adalah kerana ia amat bagus untuk melawan penyakit yang disebabkan oleh virus dan juga bakteria.

5. Vitamin ‘Cantik’

Purple carrot ini mengandungi sumber vitamin B, C, dan E yang tinggi. Jadi, dengan menggunakan purple carrot dalam bidang kecantikan, ia mampu menjadikan kulit kita lebih cantik dan awet muda.

6. Melegakan masalah organ dalaman

Akar purple carrot ini banyak digunakan untuk merawat masalah usus, masalah penghadaman, masalah tonsil dan juga masalah sembelit.

7. Jus purple carrot pun amat baik untuk kesihatan 

Jus lobak ungu ini juga banyak fungsinya. Antaranya ialah untuk merendahkan tekanan darah, menstabilkan bacaan gula dalam darah bagi pesakit diabetis, dan ia juga membantu dalam merawat penyakit hati dan jantung.

8. Melindungi kesihatan mata

Anthocyanin di dalam purple carrot ini amat penting untuk melindungi kesihatan mata kita. Ia membantu untuk meningkatkan penglihatan mata kita pada waktu malam dan ia akan melancarkan peredaran darah dalam kapilari retina.

Lutein juga berfungsi untuk melindungi kualiti mata kita. Ia biasa digunakan untuk merawat masalah mata seperti katarak dan retinitis pigmentosa.

9. Membaiki kesihatan vaskular

Kandungan Vitamin A yang tinggi di dalam lobak ungu ini akan membantu meningkatkan sistem imunisasi badan serta menghalang lemak dari menyumbatkan arteri yang boleh menyebabkan sakit jantung dan juga stroke.

.

Mudah saja nak dapatkan khasiat purple carrot ini. Tak perlu cari jauh-jauh. Kita cuma perlu dapatkan Vivix sahaja untuk kita dapat manfaat purple carrot. Mudah bukan?

Disebabkan purple carrot ini amat bagus dan mempunyai banyak khasiat, ia menjadi sangat penting kepada penghasilan Vivix yang amat berkuasa untuk mengawal pelbagai masalah kesihatan, termasuklah penyakit kronik. Dengan adanya purple carrot, banyak penyakit kita akan dapat dikawal.

Dan jangan risau, dengan gabungan daripada anggur muscadine, elderberry dan juga japanese knotweed, Vivix ini amat berkuasa dalam memberi kesihatan yang lebih baik kepada kita sehingga kita tua.

Jadi, jangan tunggu lama-lama. Dapatkan Vivix segera untuk rasai khasiat purple carrot, sekaligus membantu meningkatkan tahap kesihatan kita ke arah yang lebih baik.

Hubungi Syu di 0192198621 untuk dapatkan Vivix anda hari ini juga.

.

Disclaimer: Produk Shaklee adalah vitamin, bukannya ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuhkan atau memulihkan penyakit kritikal.

Love,

Syu Amir

Pengedar Sah Shaklee JB dan Singapore

Founder Diamonds Legacy

0192198621

COD: Skudai, UTM, Pekan Nanas, Bukit Indah, Tampoi Dan Sekitar JB

Pick-up point: Aeon Bukit Indah, JB / Paradigm Mall, Tampoi

Pos Ke Seluruh Malaysia dan Luar Negara (T&C apply)

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.