Kanser · Premium Product · Produk · Testimoni kanser · Vivix

9 Golongan Wanita Yang Berisiko Mendapat Kanser Payudara. Adakah Anda Seorang Daripadanya?

9 Golongan Wanita Yang Boleh Dapat Kanser Payudara

Kanser payudara biasa dialami oleh wanita-wanita, tidak kiralah umur. Bukan bermakna lelaki tak boleh dapat breast cancer, tapi lelaki amat-amatlah sedikit bilangannya yang mendapat breast cancer nie. Jadi, kita fokus pada wanita la ye.

Kanser payudara ini telah menjadi pembunuh bagi wanita yang menghidapi  kanser, selain dari kanser serviks. Kebanyakan wanita tak perasan pun yang mereka ada kanser ini sehinggalah kanser berada di peringkat bahaya.

Ada juga wanita yang perasan tanda-tanda awal kanser payudara, tapi mereka mengabaikannya. Itu lagi rugi sebab kita ada peluang untuk membuangnya di peringkat awal tapi kita ignore je. Last-last, nyawa kita terancam disebabkan kanser yang dah mula merebak itu.

Ada 9 golongan wanita yang amat berisiko untuk mendapat kanser payudara ye. Jom kita check diri sendiri, adakah kita termasuk dalam 9 golongan yang mungkin boleh dapat kanser payudara ini.

Wanita Yang Berisiko Untuk Mendapat Kanser Payudara

Kita mungkin tak perasan yang kita pun mempunyai risiko untuk mendapat kanser payudara. Janganlah abaikannya, kita kena tahu supaya kita boleh mengambil langkah berjaga-jaga untuk mengelakkan diri sendiri dari mendapat kanser payudara ini.

Syu bukanlah cakap yang wanita dalam golongan ini akan dapat kanser payudara (mohonlah kita semua dilindungi dari mendapat kanser payudara), tapi ini cuma risiko sahaja supaya kita lebih berhati-hati dan alert.

1. Umur

Wanita yang berumur 30-40 tahun lebih berisiko untuk mendapat kanser payudara berbanding wanita yang berumur di bawah 30 tahun.

Mungkin kerana sekarang ini, telah ramai wanita yang masih tidak mempunyai anak di masa umur ini, sebab itu mereka ini lebih cenderung untuk dapat breast cancer.

2. Sejarah Keluarga

Kalau kita mempunyai mak, kakak ataupun adik yang menghidap breast cancer, kemungkinan untuk kita pun mendapat kanser payudara pun meningkat.

3. Anak

Wanita yang tidak mempunyai anak ataupun mendapat anak pertama selepas umur 30 tahun, mereka ini lebih berisiko untuk mendapat kanser payudara.

Penyusuan baby dapat mengurangkan risiko untuk mendapat kanser payudara, sebab itulah wanita yang mempunyai anak dan menyusukan babynya kurang risikonya.

4. Mula Datang Haid

Wanita yang mula-mula datang haid sebelum berumur 11 tahun tinggi risiko mendapat kanser payudara.

5. Wanita yang gemuk

Wanita yang gemuk mempunyai risiko untuk mendapat kanser payudara sebab paras estrogen mereka lebih tinggi.

6. Pengambilan pil perancang

Pengambilan pil perancang secara berterusan dalam jangka masa yang panjang boleh menyebabkan kanser payudara kerana pil hormon dapat menyebabkan gangguan kepada hormon badan kita dan mencetus kanser.

7. Kurang Bersenam

Orang yang kurang bersenam dan tidak aktif lebih berisiko untuk mendapat kanser. Sebab bila tak bersenam, paras estrogen tak dapat dikurangkan. Bersenam merupakan salah satu cara untuk menurunkan paras estrogen dalam badan.

8. Suka minum arak

Alkohol juga boleh menyebabkan kanser jika kita suka minum arak dengan kerap. Ini kerana arak mempunyai kadar asid yang tinggi dan kanser lebih mudah membiak dalam keadaan yang berasid.

9. Makanan Tidak Seimbang

Makanan tak seimbang seperti fast food, makanan tinggi lemak dan minyak, serta makanan yang tinggi bahan pengawet memang menjadi kesukaan ramai sekarang ini. Tapi, makanan-makanan ini aka menyebabkan kita lebih mudah dijangkiti kanser.

.

Jadi, jika kita tergolong dalam wanita-wanita di atas ini, eloklah kita tukarlah gaya hidup kita supaya kita dapat mengurangkan risiko mendapat kanser payudara kerana banyak nya risiko ini semuanya bermula dengan gaya hidup yang tidak sihat.

Dan sebolehnya, ambillah suplement kesihatan yang tinggi oksidan sebab suplement memang diperlukan oleh badan kita untuk mencegah sel kanser dari terbentuk. Kalau dah terbentuk pun, suplement tinggi oksidan ini mampu melambatkan pembiakan sel kanser, dan mampu juga untuk mematikan sel-sel kanser tersebut.

Vivix – Agen Antioksidan Terbaik Untuk Matikan Sel Kanser

Vivix merupakan agen antioksidan yang terbaik untuk kita amalkan setiap hari. Ia mempunyai banyak manfaat, termasuklah dalam mengatasi masalah penyakit kanser payudara ini.

Vivix mempunyai kandungan resveratrol dan juga polifenol yang amat berkuasa dalam mencegah kanser. Gabungan resveratrol dan polifenol ini menjadikannya 10X lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja. Dan resveratrol inilah yang banyak membantu mengurangkan masalah kanser ini.

  • Resveratrol membantu melindungi sel-sel yang sihat untuk melawan sel kanser.
  • Resveratrol membantu mematikan sel-sel kanser dengan lebih berkesan.
  • Resveratrol membantu memberhentikan signal dari sel nuklear kepada sel kanser. Sel nuklear ini bertanggungjawab untuk memberi arahan kepada sel kanser untuk merebakkan lagi sel kanser kepada sel-sel lain. Bila signal ini tidak sampai, sel kanser tidak akan membiak.
  • Resveratrol membantu mencetuskan proses apoptosis secara normal. Proses apoptosis ini adalah proses di mana sel kanser mematikan diri sendiri tanpa menjejaskan sel lain yang sihat.
  • Resveratrol juga melindungi sel -sel yang sihat dari berpecah dan mudah dijangkiti. Sel yang berpecah lebih mudah dijangkiti berbanding sel-sel yang bergabung bersama-sama. 

.

Amalkanlah Vivix ini secara konsisten untuk mencegah diri kita dari mendapat kanser payudara. Dan amalkanlah juga Vivix ini bagi yang memang ada kanser payudara.

Ikhtiarlah dengan Vivix untuk mematikan sel-sel kanser. Jangan tunggu lama-lama, takut nanti kanser ini merebak ke organ badan yang lain lagi merana masa tu. Terseksa nak hadapi kimoterapi dan side effects rawatan kanser tau. Atasinya segera dengan Vivix.

Vivix adalah ikhtiar terbaik buat pesakit kanser. Kita ikhtiar, selebihnya kita biar Allah yang uruskan 🙂

.

Disclaimer: Produk Shaklee adalah vitamin, bukannya ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuhkan atau memulihkan penyakit kritikal.

Love,

Syu Amir

Pengedar Sah Shaklee JB dan Singapore

Founder Diamonds Legacy

0192198621

COD: Skudai, UTM, Pekan Nanas, Bukit Indah, Tampoi Dan Sekitar JB

Pick-up point: Aeon Bukit Indah, JB / Paradigm Mall, Tampoi

Pos Ke Seluruh Malaysia dan Luar Negara (T&C apply)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.