Vitamin & Suplement

4 Bahan Penuh Berkuasa Dalam Vivix Untuk Membaiki Sel Hingga Ke Peringkat DNA

4 Bahan-bahan Dalam Vivix Yang Amat Berkuasa Untuk Membaiki Sel

Vivix adalah salah satu produk premium keluaran Shaklee yang amat berkuasa dan sangat berkesan dalam meningkatkan kesihatan sesiapa sahaja yang mengamalkannya. Vivix ini telah menjadi asbab kepada pembaikan pelbagai penyakit dan masalah kesihatan, seperti:

 • gout
 • kencing manis
 • darah tinggi
 • sakit jantung/stroke
 • vertigo
 • cyst dan fibroid
 • kanser
 • sakit sendi
 • badan lemah tak bertenaga
 • awet muda

dan macam-macam lagi masalah kesihatan. Alhamdulillah, dengan adanya Vivix ini, lebih ramai rakyat Malaysia kini lebih sihat walaupun sudah berusia.

Vivix ini amat berkuasa dalam pembaikan sel-sel badan hingga ke peringkat DNA. Apabila sel-sel badan kita sihat, ia akan buat tisu-tisu badan kita sihat juga. Dan ini akan buatkan proses penyembuhan menjadi lebih cepat.

Vivix ini mempunyai 4 bahan yang amat berkuasa dalam membaiki sel-sel badan kita. 4 bahan-bahan ini berkerjasama antara satu sama lain untuk menjadikan Vivix ini sebagai alternatif terbaik kepada masalah kesihatan kita. Jadi, tidak hairanlah Vivix ini mampu untuk mengembalikan kesihatan kita ke tahap yang lebih baik.

Bahan-bahan Utama Dalam Vivix

Terdapat 4 bahan utama di dalam Vivix yang menjadikan Vivix ini amat berkuasa dalam mengurangkan simptom-simptom penyakit kronik yang dihidapi oleh rakyat Malaysia ini. Bahan-bahan ini ialah:

1. Anggur Muscadine

Aggur Muscadine adalah anggur yang tumbuh liar. Ia mempunyai sifat anti-oksidant yang sangat tinggi berbanding anggur-anggur lain kerana polifenolnya, iaitu 40 ganda lebih tinggi. Ini menjadikannya sangat bermanfaat untuk kesihatan kardiovaskular, menurunkan paras gula dalam darah, dan juga melambatkan proses penuaan.

Dengan adanya kandungan resveratrol yang 6X ganda lebih tinggi dari anggur lain, ia menjadikan anggur muscadine ini lebih powerful untuk membaiki sel-sel.

Ia juga sebesar bola golf. Dapat bayangkan tak betapa besarnya anggur muscadine ini? Kalau nak beli, sebiji anggur muscadine ini bernilai RM 110 sebiji tau. Bayangkan berapa biji kita perlukan sehari untuk pastikan diri kita terlindung dari bahaya?

Yang paling istimewanya, anggur muscadine mempunyai 20 kromosom berbanding anggur yang lain yang hanya mempunyai 19 kromosom. Kelebihan satu pasang kromosom ini menjadikan anggur muscadine tahan lasak dan mampu untuk merawat dirinya sendiri apabila diserang oleh serangga.


Baca Lagi Kelebihan Anggur Muscadine Di Sini!


2. Purple Carrot

Purple carrot merupakan sumber Vitamin A yang sangat bagus untuk melindungi sel dari radikal bebas yang masuk ke badan kita.

Ia juga mempunyai phytokimia yang amat bermanfaat untuk kesihatan secara menyeluruh.

Selain itu, purple carrot mempunyai bahan yang dinamakan anthocyanins, bersifat anti-radang, anti-mikrob, dan anti-carcinogen (berfungsi melindungi buah pinggang akibat gout).

Ia juga mempunyai asid klorogenik yang berkuasa untuk mengawal dan menurunkan paras gula dalam darah.

3. Japanese Knotweed (Poliganum Caspidatum)

Japanese Knotweed ini adalah sumber resveratrol yang biasa dijumpai di pasaran. Ia amat berguna untuk melambatkan proses penuaan, menurunkan paras kolesterol, menurunkan tekanan darah, meningkatkan prestasi atlet dan juga menurunkan berat badan.

4. Elderberry

Elderberry amat terkenal di dalam perubatan tradisional kerana ia mengamdungi kandungan Vitamin C yang tinggi. Kandungan Vitamin C ini mampu untuk mengubati penyakit yang disebabkan oleh jankitan oleh virus dan bakteria.

Selain itu, jus elderberry ini amat berkesan untuk mengubati dan mencegah kanser, meningkatkan sistem imunisasi badan, menurunkan kadar kolesterol dan mengelak penyakit jantung, merawat masalah berkaitan kencing manis dan diabetis, dan menjaga kesihatan jantung dan ginjal.

.

Gabungan keempat-empat bahan ini menjadikan Vivix sangat berkuasa melawan pelbagai jenis penyakit. Ia mempu mengurangkan simptom-simptom penyakit yang menjadikannya lebih teruk dan Vivix juga merupaya mencegah pelbagai penyakit kromik apabila kita mengamalkannya sejak muda.

Jadi, untuk menjadikan kita semua menjadi tua secara sihat, Syu amat sarankan anda semua untuk mengamalkan Vivix.

Untuk yang mempunyai masalah kesihatan, Vivix alternatif terbaik anda dan juga  boleh jadi harapan terakhir anda semua untuk mendapat kesihatan yang lebih baik.

Jadi, mula amalkan Vivix dari sekarang ye. Jangan tunggu dah mendapat penyakit kronik baru nak cari Vivix tau.

Hubungi Syu terus di 0192198621 untuk dapatkan Vivix anda segera.

.

Disclaimer: Produk Shaklee adalah vitamin, bukannya ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuhkan atau memulihkan penyakit kritikal.

Love,

Syu Amir

Pengedar Sah Shaklee JB dan Singapore

Founder Diamonds Legacy

0192198621

COD: Skudai, UTM, Pekan Nanas, Bukit Indah, Tampoi Dan Sekitar JB

Pick-up point: Aeon Bukit Indah, JB / Paradigm Mall, Tampoi

Pos Ke Seluruh Malaysia dan Luar Negara (T&C apply)

2 thoughts on “4 Bahan Penuh Berkuasa Dalam Vivix Untuk Membaiki Sel Hingga Ke Peringkat DNA

  1. sebab tu la vivix nie dikira murah…kalau nak dibandingkan kena beli anggur muscadine setiap hari…:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.