Business Opportunity

3C: Kelebihan Untuk Dikejar Apabila Kita Buat Bisnes Shaklee

Apa itu 3C Dalam Shaklee?

Dalam entry sebelum ini, Syu ada mention sedikit pasal 3C dalam bisnes Shaklee. Hari ini jom Syu huraikan dengan lebih terperinci apa yang dimaksudkan dengan 3C ini. Tapi, 3C ini hanya boleh kita dapat apabila kita serius berbisnes dengan Shaklee sahaja tau. So, rugilah kalau kita nak buat bisnes Shaklee, tapi tak buat dengan serius dan bersungguh-sungguh.

Setiap bisnes MLM mesti ada cara tersendiri untuk menghargai apa yang keluarga bisnes mereka telah lakukan sepanjang bulan. Dan cara Shaklee adalah dengan menganugerahkan 3C ini. 3C ini terbahagi kepada Cash bonus, Car bonus dan Convention Bonus.

Cash Bonus

Cash Bonus ini semua ahli boleh dapat asalkan sepanjang bulan itu mereka dapat kumpul 150 uv dan ke atas. Lagi tinggi uv, lagi tinggi la bonusnya.

Cash bonus ini bukan hanya dapat kepada siapa yang berbisnes sahaja, tapi ahli yang makan sendiri pun boleh dapat. Jadi, kalau kita hanya ahli makan sendiri, cukupkanlah 150 uv itu agar kita dapat bonus 2 angka dari Shaklee. Tapi, cukup ke sekadar dapat bonus dua angka? Alang-alang dapat bonus, biarlah sampai 4-5 angka betul tak?

 

 

Tapi, kalau yang buat bisnes shaklee secara serius, kita kena set target untuk dapat sekurang-kurangnya 3000 uv untuk kita maintain rank yang paling rendah, iaitu supervisor. Kenapa? Sebab bila kita ada rank dalam Shaklee, baru kita boleh kejar lagi 2C itu. Ahli yang tak dapat rank tak dapat la lagi 2C tu tau.

Car Bonus

Apabila kita dah jadi leader Shaklee, kita berpeluang untuk kejar car bonus nie. Car bonus ini ada 2 cara, iaitu program 3 bulan dan juga program 4 bulan.

Lagi tinggi rank kita dalam shaklee, lagi mudah untuk kita kejar subsidi car bonus ini sebab ia bergantung kepada group uv kita, dan sebahagian daripada uv leader-leader di bawah naungan kita (boleh rujuk gambar di atas ini).

Convention Bonus

Setiap cycle tahunan Shaklee (April – Mac), setiap leader akan mengumpul conference points setiap bulan. Dan conference point ini akan menentukan sama ada kita boleh join trip percuma bertaraf 5 bintang ataupun tidak.

Conference point ini juga akan menentukan sama ada kita boleh bawa keluarga ataupun tidak. Lagi banyak confefrence point, lagi banyak tiket kita boleh dapat dan kita boleh bawa sesiapa sahaja yang kita mahu untuk pergi ke trip-trip Shaklee ini.

Setiap tahun, kita boleh pilih sama ada untuk menyertai trip ke negara-negara yang Shaklee pilih ataupun menyertai umrah tajaan Shaklee. Tapi, trip ini akan selang seli dengan trip ke US untuk menghadiri Global Conference Shaklee di sana. Kiranya satu tahun kita ke US, dan tahun berikutnya kita ke negara-negara yang Shaklee dah pilih.

Yang pasti, trip yang Shaklee taja adalah trip yang paling best dan penuh dengan pelbagai kejutan. Trip tajaan Shaklee bukan trip cikai-cikai ye. Shaklee akan pilih yang terbaik buat kita, yang paling mahal buat kita. Sebab tu kita kena rebut peluang untuk pergi trip-trip begini.

.

Selain dari 3C ini, setiap tahun, Shaklee ada 2 event besar, iaitu Shaklee National Convention (NC) dan juga Business Leader National Convention (BLNC).

Semasa NC, kita akan dapat tengok ahli-ahli yang berjaya sepanjang cycle untuk dapat anugerah di atas pentas di samping banyak perkongsian dari leader-leader yang berjaya untuk memberi inspirasi kepada lebih ramai orang yang hadir.

BLNC pula hanyalah untuk leader-leader yang layak sahaja, leader-leader yang efektif rank sekurang-kurangnya 3 bulan berturut-turut. Masa BLNC, Shaklee akan kongsikan mengenai business plan Shaklee ataupun produk-produk baru yang akan Shaklee keluarkan.

.

Jadi, bila kita nak cari bisnes yang mudah dan tahan lama, Shaklee la pilihan anda. Anda akan dapat macam-macam benefit kalau kita betul-betul bersungguh-sungguh bina empayar Shaklee anda sendiri. Dengan Shaklee, kita akan dapat capai walau sebesar mana sekali pun impian kita.

Orang kata impian kita gila, kita kata “Shaklee boleh jadikan impian kita kenyataan”.

Jom sertai empayar Diamonds Legacy dengan Syu untuk kita sama-sama rebut peluang yang Shaklee dah sediakan untuk kita nie.

Hubungi Syu terus di 0192198621 ataupun klik je terus icon whatssap di bawah untuk terus ke laman whatssap dengan Syu. Syu akan bantu sehabis baik untuk guide anda semua capat apa yang anda impikan selama ini.

Love,

Syu Amir

Founder Diamonds Legacy

0192198621

Pengedar Shaklee JB dan Sekitarnya

 

4 thoughts on “3C: Kelebihan Untuk Dikejar Apabila Kita Buat Bisnes Shaklee

    1. memang rugi kalau tak rebut. Semua tu memang disediakan untuk kita. Kita memang layak untuk dapat sebab kita dah bnyk usaha demi bisnes shaklee kita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.