Kanser · Produk · Testimoni kanser · Vivix

15 Perkara Wajib Dilakukan Untuk Mencegah Kanser

Cara-cara Mencegah Kanser Yang Wajib Dilakukan

Kanser terjadi bukannya hanya sebulan dua, tapi ianya makan masa bertahun-tahun untuk kanser itu membiak sehingga sampai ke peringkat bahaya. Pembiakan kanser semuanya bermula daripada gaya hidup kita yang tidak seimbang dan tidak sihat seperti pemakanan kita, cara kehidupan kita seharian, dan aktiviti-aktiviti yang kita lakukan setiap hari.

Punca-punca Kanser 

Antara punca-punca kanser yang menyebabkan kanser membiak dengan cepat adalah:

1. Pemakanan Harian Kita

Kita suka sangat makan makanan ringan, fast-food dan makanan yang tinggi lemak dan minyak. Semua jenis makanan ini adalah bersifat tinggi asid. Kandungan asid yang tinggi akan memanggil-manggil kanser untuk membiak dalam badan kita.

Jadi, amalkanlah makanan yang mengandungi alkali yang tinggi untuk memastikan sel-sel kanser dapat diberhentikan ataupun diperlahankan proses pembiakannya.

2. Gaya Hidup

a. Merokok

Orang yang suka merokok mudah untuk mendapat kanser, terutamanya kanser paru-paru. Tapi, jangan terkejut jika orang sekeliling kita pun mendapat kanser juga sebab hidu asap rokok kita. Untuk kesihatan bersama, elakkanlah hisap rokok supaya takde siapa pun yang berisiko untuk mendapat kanser.

b. Minum arak

Orang yang suka minum arak pun amat berisiko untuk mendapat kanser. Ini kerana asid dari arak membuatkan organ kita mudah diserang oleh sel kanser.

c. Gemuk

Kegemukan dan obesiti boleh mengundang kanser juga sebab orang yang gemuk kebanyakannya mempunyai imun sistem yang rendah. Bila imun sistem rendah, badan kita susah nak melawan sel kanser yang menyerang.

d. Stress

Stress juga boleh menyebabkan kanser untuk menyerang. Keradangan dalam salur darah akibat stress berlebihan boleh mengakibatkan pembentukan tumor dalam badan.

.

Untuk mengelakkan sel-sel kanser dari terbentuk dalam badan kita, kita amatlah digalakkan untuk mengamalkan gaya hidup sihat.

Di sini, Syu kongsikan beberapa cara untuk kita elakkan dari pembentukan kanser dari berlaku.

a. Bersenam

Bersenam dapat mencegah kanser dengan cara meningkatkan sistem imunisasi badan, mencegah kegemukan dan juga menurunkan paras estrogen dalam badan.

Jadi, banyakkan bersenam. Lagipun, dengan bersenam, badan kita bertambah sihat dan fit untuk beraktiviti.

b. Minimumkan pengambilan ubat

Pengambilan ubat yang berlebihan amat bahaya buat badan kita terutamanya buah pinggang. Dan ianya boleh menyebabkan risiko kanser apabila ubat yang kita makan kekal dalam badan untuk tempoh yang lama.

Selagi boleh bertahan, elakkanlah pengambilan ubat terutamanya ubat yang kita tak tahu mana datangnya.

c. Elakkan pendedahan terhadap bahan beracun

Bahan beracun seperti racun serangga dan juga bahan radioaktif boleh menyebabkan sel kanser terbentuk.

Pastikan kita melindungi diri kita dari bahan-bahan beracun ye.

d. Berhenti merokok

Merokok boleh menyebabkan pembentukan sel tidak normal yang boleh menyebabkan kanser. Selain itu, asap rokok juga boleh menyebabkan secondary smoker mendapat kanser juga, bukan setakat kita je tau.

e. Kurangkan tekanan

Tekanan di tempat kerja dan juga di rumah boleh menyebabkan kanser. Apabila berlaku keradangan dalam badan kita akibat stress, badan kita boleh meyebabkan pembentukan tumor, metastasis tumor dan juga boleh berlaku penolakan kepada rawatan kimoterapi yang menyebabkan kimoterapi tidak berkesan.

f. Elakkan berjemur

Cahaya matahari pagi memang bagus sebab banyak Vitamin D, tapi janganlah berjemur di tengah panas dari pukul 10 pagi hingga ke pukul 3 petang. Masa ini adalah masa sinar UV berada di paras yang paling tinggi. Sinar UV yang tinggi boleh menyebabkan kanser.

g. Lakukan pemeriksaan berkala

Pemeriksaan berkala mampu mencegah kanser. Kalau kita ada kanser sekalipun, kemungkinan untuk kita mengesan awal sangatlah tinggi. Jadi, kita boleh mendapatkan rawatan secepat mungkin untuk membuang barah tersebut.

h. Elakkan minuman tidak bertapis

Minuman tidak bertapis mengandungi kandungan Klorin yang tinggi dan klorin boleh menyebabkan kanser.

Di Malaysia, jangan sesekali minum air paip. Pastikan kita minum air yang bertapis ataupun masaklah air sebelum minum.

i. Kurangkan pengambilan daging

Daging mengandungi kandungan asid yang tinggi, dan asid sangat-sangat membantu membiakkan sel-sel kanser.

Kurangkan kandungan asid dalam badan kita untuk mengelakkan tumor dari bertambah besar.

j. Kurangkan pengambilan gula

Gula adalah peneman tetap kanser untuk membiak dengan cepat. Lagi tinggi kandungan gula dalam badan, lagi tinggi risiko untuk kanser.

Kurangkan gula dalam pemakanan seharian. Gantikanlah dengan madu yang lebih sihat dan bersifat alkali.

k. Jauhi alkohol

Alkohol yang berlebihan boleh merosakkan organ kita dan juga merosakkan sistem imun kita untuk melawan sel kanser dari membiak.

l. Kurangkan fast food

Fast food tidak digalakkan untuk makan selalu. Jangan jadikannya makanan ruji setiap hari hanya sebab kita tak sempat nak masak.

Pembuatan makanan fast food bukanlah dihasilkan dari bahan-bahan yang berkhasiat pun. Ada kalanya ianya dihasilkan dari lemak-lemak haiwan yang tidak elok pun.

Bahan-bahan inilah yang akan menyebabkan kanser.

m. Kurangkan makanan proses dan berpengawet

Agen pengawet digunakan untuk membuatkan bahan-bahan dalam tin tahan lebih lama. Tapi, ianya mengandungi banyak bahan -bahan yang membahayakan badan. Ia boleh menyebabkan kanser jika diambil selalu.

n. Makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran

Buah dan sayur mengandungi kandungan alkali yang tinggi, dan ianya juga amat berkhasiat untuk badan kita.

Makanan yang tinggi alkali amat bagus untuk melambatkan proses pembiakan sel kanser, ataupun ia dapat mengelakkan sel-sel kanser itu dari membiak.

o. Pengambilan makanan tambahan

Makanan tambahan seperti vitamin dan suplement amat bagus untuk mencegah kanser dari membiak di dalam badan kita. Antara makanan tambahan yang amat bagus untuk badan kita adalah yang bersifat tinggi anti-oksidan, seperti anggur dan beri.

Bila kita sebut pasal suplement, Syu tahu satu suplement yang mempunyai antioksida yang amat tinggi. Dan suplement ini amat bagus untuk mencegah kanser dan juga amat berkuasa dalam mematikan sel-sel kanser dalam badan kita.

Vivix adalah Suplement Terbaik Buat Pesakit Kanser

Vivix adalah suplement premium keluaran Shaklee yang banyak membantu pesakit kanser dalam pelbagai cara. Ramai pesakit kanser yang mengamalkan kanser telah berjaya atasi sebahagian besar sel-sel kanser mereka.

Vivix ini bukanlah ubat hospital ye. Tapi, dengan kandungan antioksidan yang tinggi, Vivix amatlah berkuasa untuk mematikan sel-sel kanser di samping melindungi sel-sel yang sihat untuk melawan sel kanser di dalam badan.

Bagaimana Vivix berfungsi untuk pesakit kanser?

Di dalam Vivix, terdapat kandungan resveratrol dan polifenol yang amat tinggi. Gabungan resveratrol dan polifenol ini adalah 10X ganda lebih berkuasa dari resveratrol sahaja.

  • Resveratrol membantu mematikan sel-sel kanser dengan menghalang segala aktiviti sel kanser (HRB-Beta1) yang bertanggungjawab memberi signal kepada sel kanser yang lain untuk membiak. Resveratrol memberhentikan dan menghalang saluran signal dari sampai kepada sel-sel kanser yang lain.
  • Menghalang dan mematikan sel nuklear kappa-beta (NF-Kβ) yang menyebabkan pembiakan sel kanser ke dalam tisu badan.
  • Memastikan sistem imun badan untuk mencetuskan kematian sel-sel kanser dengan sendirinya (proses apoptosis) secara normal.
  • Resveratrol membantu dalam meningkatkan tenaga kepada mitochondria untuk memberi tenaga kepada sel-sel badan melawan sel kanser.
  • Resveratrol menghalang sel-sel yang sihat dari berpecah dan dijangkiti kanser.

.

Vivix amatlah disarankan untuk diamalkan oleh pesakit-pesakit kanser. Pesakit kanser pun berhak untuk sihat dan bertenaga, betul tak? Vivix ini adalah harapan dan ikhtiar terbaik buat pesakit kanser untuk dapat kehidupan seperti dulu.

Kita yang tengok orang tersayang dapat kanser mesti rasa sedih kan? Kita pun nak mereka sihat semula kan? Jadi, dapatkanlah Vivix untuk mereka ini.

Jangan putus asa untuk mencuba, dan jangan putus asa untuk kembali sembuh.

Dapatkan Vivix untuk matikan sel-sel kanser dengan segera. Hubungi Syu di 0192198621 untuk order Vivix anda hari ini.

.

Disclaimer: Produk Shaklee adalah vitamin, bukannya ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuhkan atau memulihkan penyakit kritikal.

Love,

Syu Amir

Pengedar Sah Shaklee JB dan Singapore

Founder Diamonds Legacy

0192198621

COD: Skudai, UTM, Pekan Nanas, Bukit Indah, Tampoi Dan Sekitar JB

Pick-up point: Aeon Bukit Indah, JB / Paradigm Mall, Tampoi

Pos Ke Seluruh Malaysia dan Luar Negara (T&C apply)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.