Kanser · Produk

10 Makanan Penyebab Kanser. Elakkan Sebelum Terlambat!

Makanan Ini Boleh Menyebabkan Kanser. Baik Elakkan Dari Makan Selalu!

Kita biasa check tak apa yang kita makan? Makanan yang kita makan kebanyakkannya boleh menyebabkan kanser jika diambil secara kerap dalam jangka masa yang panjang tau. Syu tahu, kita semua nie sibuk dengan kerja sampai tak sempat nak masak sendiri di rumah. So, jalan mudah adalah cari makan kat luar je la.

Tapi, kita kena ambil tahu makanan yang masuk dalam badan kita. Sebab kanser nie membiak sedikit demi sedikit, dan ia akan makan tahun baru kita sedar yang sebenarnya kanser tu dah lama duduk dalam badan kita dan kini berada di peringkat bahaya dah. Biasa kan dengar orang sedar yang sedar kanser mereka dah berada di stage 4 terus?

Jadi, seeloknya, elakkanlah makanan-makanan yang boleh menyebabkan kanser di masa hadapan. Cegah dahulu sebelum kita terpaksa bertarung nyawa disebabkan kanser yang dah merebak.

10 Makanan Penyebab Kanser. Elakkan Dari Makan Selalu

1. Fast Food

Bahan-bahan untuk membuat burger dan sosej contohnya, banyak diambil dari lemak yang dah tak nak digunakan lagi. Bahagian ayam ataupun dagingnya bukan banyak pun. Dan cara prosesnya pun menggunakan banyak bahan pengawet untuk buatnya tahan lama.

Sebab itulah, bila kita kerap makan dalam jangka masa yang panjang, tumor boleh mula terbentuk dan lama-lama menjadi barah yang membahayakan badan.

2. Daging Merah

Daging merah mempunyai kandungan asid yang tinggi. Makanan yang berasid tinggi akan menyebabkan keadaan badan kita berasid, dan ini akan menyebabkan kanser lagi mudah membiak. Sel kanser lebih mudah membiak dalam sekeliling yang tinggi asid.

3. Gula Putih

Gula adalah penyambung hayat buat sel kanser. Lagi tinggi kandungan gula dalam badan, lagi tinggi peluang untuk sel kanser membiak dalam badan kita.

Jadi, kurangkanlah pengambilan gula dalam makanan dan minuman seharian ye. Bukan je gula putih boleh buat kita gemuk, tapi gula adalah teman setia untuk sel kanser untuk merebak.

4. Garam

Garam putih menggunakan banyak bahan kimia untuk buatkan garam itu tahan lama. Dan bahan kimia ini yang boleh menyebabkan kanser untuk merebak.

5. Makanan Laut Bercengkerang

Makanan bercengkerang seperti kerang, kupang, dan ketam boleh menyebabkan kanser kerana dalam makanan bercengkerang ini terdapat toksik yang boleh menyebabkan kanser.

6. Kaffein

Kaffein juga mempunyai kandungan sid yang tinggi. Sebab tu janganlah minum selalu kerana ia bahaya buat badan kita.

Kaffein biasanya pun banyaknya dalam bentuk 3in1, tinggi kandungan gula yang juga penyebab kanser.

Eloklah gantikan dengan teh hijau yang elok untuk melawan kanser.

7. Makanan Bercuka Tinggi

Biasanya cuka digunakan dalam jeruk-jeruk. Sebab tu la tak elok makan jeruk selalu. Selain boleh buat sakit perut sebab asidnya yang tinggi, makanan bercuka tinggi nie boleh menjadi punca kanser jika diambil dengan kerap.

8. Makanan Berminyak Dan Berlemak

 

9. Alkohol

Alkohol terhasil dari hasil perapan dalam tempoh masa yang lama. Bila diperap dengan lama, kandungan asid akan menjadi sangat tinggi apabila diminum.

Bila kita kerap minum, badan kita akan menjadi sangat berasid, dan ini boleh menyebabkan kanser. Sebab itulah mat saleh biasanya minum red wine yang mengandungi bahan anti kanser daripada minum beer yang lebih memabukkan tu.

10. Makanan Diproses/berpengawet

Processed Food amat bahaya untuk dimakan selalu kerana ia mengandungi bahan pengawet yang sangat tinggi. Bahan pengawet boleh menyebabkan kanser jika kita selalu makan.

.

Seeloknya, janganlah makan selalu makanan-makanan sebegini. Memang tak elok pun untuk badan kita. Kita bukannya tahu bila kanser tu mula terbentuk dalam badan kita. Takut nanti bila kita tahu yang kita ada kanser, kanser tu dah mula makan organ-organ lain juga. Bahaya dan amat menakutkan tau. Sanggup ke nak tanggung hari-hari yang penuh dengan rawatan kimoterapi dan radioterapi untuk bunuh kanser?

Kalau tak nak, baiklah kita jaga pemakanan kita dari awal lagi. Mulakan ambil makanan yang berkhasiat dan sihat untuk kita seperti sayur dan buah, cukupkan portion protein dan karbohidrat.

Selain itu, amalkanlah senaman sekurang-kurangnya 3 kali seminggu untuk mengurangkan risiko kanser dan penyakit yang lain. Senaman dapat bantu kita kekal fit dan maintain kurus. Yang penting kita sihat.

Last sekali, make sure ambil juga suplement untuk mengurangkan risiko kanser di masa hadapan. Kita tak tahu kan apa yang bakal berlaku pada kita nanti kan?

Dan suplement terbaik untuk mengurangkan risiko kanser adalah Vivix.

Mengapa Vivix?

Di dalam Vivix, terkandung Resveratrol dan Polifenol yang amat berkuasa dalam mengurangkan risiko kanser. Gabungan Resveratrol dan Polifenol ini menjadikannya lebih berkuasa dari Resveratrol sahaja.

  • Resveratrol membantu mematikan sel kanser di samping melindungi sel-sel yang sihat untuk melawan penyakit kanser ini.
  • Resveratrol membantu memudahkan proses apoptosis untuk berlaku secara normal. Proses apoptosis ini adalah di mana sel kanser itu mematikan diri sendiri tanpa menjejaskan sel-sel sihat yang lain. 
  • Resveratrol juga akan menghalang segala aktiviti dan signal dari sel nuklear yang bertanggungkawab untuk membiakkan sel kanser untuk terus merebak. 
  • Resveratrol membantu memberi tenaga kepada mitochondria (pusat jana kuasa sel) untuk memberi tenaga kepada sel-sel bagi melawan sel kanser. Bila mitochondria aktif, badan kita pun akan bertambah bertenaga.
  • Resveratrol akan melindungi sel-sel yang sihat dari berpecah dan dijangkiti sel kanser. 

.

Disebabkan resveratrol ini amat berkuasa dalam Vivix, ia menjadikan Vivix sebagai alternatif terbaik untuk mematikan sel-sel kanser dari terus merebak.

Jadi, untuk mengelakkan diri kita dari dijangkiti kanser, mahupun bagi pesakit kanser yang masih mencari alternatif, Vivixlah jawapannya.

Amalkanlah Vivix setiap hari untuk mematikan sel-sel kanser dan juga melindungi sel-sel yang sihat. Amalkan Vivix untuk mendapatkan kembali badan yang lebih bertenaga untuk melawan kanser.

Janganlah tunggu sel kanser dah merebak ke organ-organ penting dalam badan kita baru nak mula cari alternatif. Mulakan dari sekarang, in sya Allah Vivix boleh bantu untuk mengurangkan kesakitan dan penyeksaan anda semua. Belilah Vivix untuk orang tersayang demi melihat mereka sihat kembali.

Hubungi Syu di 0192198621 untuk mendapatkan Vivix anda hari ini juga.

.

Disclaimer: Produk Shaklee adalah vitamin, bukannya ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuhkan atau memulihkan penyakit kritikal.

Love,

Syu Amir

Pengedar Sah Shaklee JB dan Singapore

Founder Diamonds Legacy

0192198621

COD: Skudai, UTM, Pekan Nanas, Bukit Indah, Tampoi Dan Sekitar JB

Pick-up point: Aeon Bukit Indah, JB / Paradigm Mall, Tampoi

Pos Ke Seluruh Malaysia dan Luar Negara (T&C apply)

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.